Koσμοσυρροή σε θάλασσες και βουνά στην Ιταλία-Δεν παίζουμε με τη φωτιά, προειδοποιεί ο υπ. Υγείας

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε από τους ιταλούς να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα πρόληψης και ασφαλείας, παρά το ότι οι απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχουν «χαλαρώσει» σχεδόν σε όλη την χώρα.

«Χρειάζεται τεράστια προσοχή σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας. Δεν πρέπει να ακυρώσουμε την πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες εβδομάδες, το αποτέλεσμα τόσων θυσιών», γράφει ο Σπεράντσα. Ο Ιταλός υπουργός υγείας πρόσθεσε ότι «η ένταξη πολλών περιοχών στην λεγόμενη "κίτρινη ζώνη", με λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει γίνει παρελθόν».

«Ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί, λόγω και των μεταλλάξεων, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Δεν πρέπει να παίζουμε με την φωτιά», κατέληξε ο Σπεράντσα.

Για καφέ στην Ιταλία

Η κύρια αναφορά του είναι στην κοσμοσυρροή που καταγράφηκε, χθες το απόγευμα, σε ορισμένες εμπορικές οδούς των ιταλικών πόλεων, αλλά και στην απόφαση πολλών Ιταλών να «αποδράσουν» από τα αστικά κέντρα για να γευματίσουν σε παραθαλάσσιες ή και ορεινές περιοχές. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας, τέλος, έκαναν γνωστό ότι έως τώρα, η πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκε σε 1.100.867 πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Εξήγγειλε αναβάθμιση του Στέλιος Κυριακίδης και άλλα τρία έργα ο Πρόεδρος-«Ο Άγιος Βασίλης ήρθε πιο νωρίς»
ΒΙΝΤΕΟ: Με γκολάρες λύγισε την ΑΕΚ και τέλειωσε θριαμβευτικά το πρωτάθλημα η Πάφος
Σφήγγα για τους επενδυτές ο Πετεβίνος-«Θα υπάρχει τοποθέτηση από τον πρόεδρο»
BINTEO: Θυμήθηκε τα πέτρινα χρόνια της Πάφου ο Πρόεδρος-Διπλωματική απάντηση για κυπελλούχο και Euroleague
Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν