Μπασκετμπολίστρια αφαίρεσε το στήθος της για να ενθαρρύνει τους τρανσέξουαλ αθλητές

Για μια ακόμη φορά στην καριέρα της η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Λαίσια Κλαρεντόν, περνάει ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, αποφασίζοντας να αφαιρέσει το στήθος της με σκοπό να εμπνεύσει νέους τρανσέξουαλ αθλητές.

«Είναι δύσκολο να πω τι νιώθω όταν βλέπω το σώμα μου απαλλαγμένο από τα στήθη για πρώτη φορά. Να βλέπω το στήθος μου με τον τρόπο που πάντα ήθελα να το δω και με μια αίσθηση ευφορίας φύλου πολύ διαφορετική από τη δυσφορία που θα μπορούσε», δήλωσε η 29χρονη γκαρντ.

H αρχηγός της Liberty μάλιστα που αγωνίζεται για 8η σερί σεζόν στο WNBA, δήλωνε πάντοτε ανοιχτά τη σεξουαλική της ταυτότητα.

«Όλοι έχουμε αρρενωπότητα και θηλυκότητα μέσα μας»

«Για μένα είναι ελευθερία. Έχω μάθει ότι το φύλο μου δεν ταιριάζει με τα καλούπια στα οποία φτιάχτηκε για να ταιριάζει. Γνωρίζω ότι το φύλο μου θα συνεχίσει να εξελίσσεται γιατί μεγαλώνουμε και συνεχίζουμε να αλλάζουμε. Όλοι έχουμε αρρενωπότητα και θηλυκότητα μέσα μας», υπογραμμίζει.

Δειτε Επισης

Άπαντες παρόντες στην προπόνηση του Ολυμπιακού, μέσα και ο Γουόκαπ ενόψει Ρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Πρόβλημα στον αχίλλειο ο Φερνάντο, εκτός με Ανδόρα οι Ταβάρες και Ντεκ
«Χρυσά» κορίτσια στο πόλο-Η Ελλάδα κέρδισε την Ουγγαρία και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο World Cup
ΒΙΝΤΕΟ: Έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στον τοίχο ο Λάντο Νόρις
Αφιέρωμα του NBA στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την τρομερή σεζόν που πραγματοποίησε
Ιστιοπλοΐα: Στην κορυφή της Ευρώπης η Ερμιόνη Γκίκα
Τσιτσιπάς για τον τραυματισμό του: «Αυτή τη φορά το σώμα μου είπε αρκετά»
ΝΒΑ: Αρχίζουν τα playoffs, με φαβορί τους Σέλτικς-Κόντρα στους Πέισερς η πρώτη μάχη του Αντετοκούνμπο
Για πρώτη φορά οι γυναίκες αθλήτριες θα είναι περισσότερες από τους άνδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες
Πρώτος στον κόσμο ημιμαραθώνιος ρομπότ-ανθρώπων στο Πεκίνο