Σκληρή απάντηση Πετρίδη σε Νικόλα-«Δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη γενιά, μόνο οι εκλογές»

Ακόμη ένα μέτωπο, αυτή τη φορά με αφορμή το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνοιξε το Δημοκρατικό Κόμμα με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος απαντώντας στα πυρά του Νικόλα Παπαδόπουλου, τον κατηγόρησε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη γενιά και πως η προσοχή του περιορίζεται αυστηρά στις επόμενες εκλογές.

Το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «ως θέμα αρχής η δυνατότητα άντλησης οικονομικής στήριξης από προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι καλοδεχούμενη».

Υποστήριξε επίσης ότι «δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ένα πακέτο που θα έρθει το 2023 ως άλλοθι για την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέτρων της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ που έχει αφήσει χωρίς ουσιαστική στήριξη χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους που περιμένουν να σωθούν τώρα».

Τόνισε ακόμα ότι «ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε ήδη προτείνει μία σειρά μέτρων που στηρίζουν την οικονομία και την κοινωνία σήμερα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, ώστε να έχει νόημα η στήριξη από ένα πακέτο που θα έρθει σε 2 χρόνια».

Επί της ουσίας, του πακέτου από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνέχισε το ΔΗΚΟ, « ενημέρωση της οποίας έτυχε το ΔΗΚΟ, δια του εκπροσώπου του στην επιτροπή παρακολούθησης, φανερώνει μια θλιβερή αλήθεια. Ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δεν έχει προετοιμαστεί σωστά, σε πολλά ζητήματα δεν έχει λάβει υπόψη της την έλλειψη υποδομών και ότι προχωρεί χωρίς συγκεκριμένους σχεδιασμούς.

Δυστυχώς διακρίνουμε μία προχειρότητα την οποία και πάλι θα πληρώσουν οι πολλοί, για να ευεργετηθούν οι λίγοι».

«Δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη γενιά, μόνο οι εκλογές»

Σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφέρει ότι «αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό οίστρο του Δημοκρατικού Κόμματος και του Προέδρου του, οι οποίοι μάλιστα καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό καταψήφισαν και μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης για το 2021. Ένα Σχέδιο που αποτελεί την απάντηση της ίδιας της Ε.Ε. στην κρίση, εξού και φέρει τον τίτλο “Next Generation EU” (“Επόμενη Γενιά Ε.Ε.”»).

Ο κ. Πετρίδης, σημειώνει πως «βεβαίως τον κ. Παπαδόπουλο και το κόμμα του φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η επόμενη γενιά αφού η προσοχή τους περιορίζεται αυστηρώς στις επόμενες εκλογές».

Επισημαίνει εξάλλου ότι «η Κυβέρνηση επιδιώκει γι’ αυτό το εθνικό θέμα τη συναίνεση. Με κατ’ ιδίαν επαφές με όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και εξέταση των προτάσεών τους, με διαβουλεύσεις με όλους τους εταίρους, όπως συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις, με συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής σε εβδομαδιαία βάση και διαβούλευση με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου».

Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει σημειώνει ακόμα ότι, «ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είχε καμία διαφορετική/αρνητική τοποθέτηση, κατά τις προηγούμενες 5 συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής. Καλούμε λοιπόν τόσο τον ίδιο, όσο το κόμμα του, να δράσουν δημιουργικά και συναινετικά όπως τα αλλά κόμματα».

Καταλήγοντας, καλεί το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Πρόεδρό του, «ν’ αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της προεκλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, μακριά από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα την Κύπρο και να μην προσπαθούν να τιμωρήσουν τους συμπολίτες μας, ως έπραξαν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, να ανακάμψουν από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού».

Δειτε Επισης

Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία
Έστησαν πάρτι Εμπαπέ και Μέσι-Πήραν τη νίκη για την Παρί και διέλυσαν τη Μαρσέιγ
Τα παίζουν όλα για όλα ΑΕΚ και Απόλλων-Θέλουν και οι δύο τη νίκη