Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Πενταλιά-Δύσκολο λόγω ανέμων το έργο πυρόσβεσης
17:24 - 01 Ιουλίου 2021

Συνεχίζουν να εργάζονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πενταλιά της επαρχίας Πάφου.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή η φωτιά κατακαίει χαμηλή άγρια βλάστηση.
Για την κατάσβεση της, συνέχισε, πέρα από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις, έχει επιστρατευθεί και προωθητικής γαιών για οριοθέτηση της πυρκαγιάς και δημιουργία διοδίων για προσέγγιση των επίγειων δυνάμεων και για περιορισμό του μετώπου.
Η φωτιά εκδηλώθηκε παρά το χωριό Πενταλιά της επαρχίας Πάφου, δέκα λεπτά πριν τις 14:00 σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.
Ο κ. Κεττής ανέφερε πως για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου και άλλα δύο από το Τμήμα Δασών.
Επίσης ενεργοποιήθηκαν τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τέθηκαν σε επιφυλακή τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.
Η κατάσβεση της φωτιάς έχει καταστεί δύσκολο έργο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των ανέμων και του δύσβατου της περιοχής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Φυλάκιση με αναστολή σε δυο Ε/κ για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών
- Ο εξευτελισμός 13 λεπτών, οι διάλογοι της ντροπής και το χαστούκι στις αδελφές
- Χτύπησε ξανά ο Κυριάκου, συστήνεται ως σκηνοθέτης του «Κάμπινγκ» και ζητά χρήματα
- Από ταμπουρωμένος, καταζητούμενος ο πατέρας που δεν παρέδιδε το παιδί του