Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάχνα-Στάχτη κι αποκαΐδια πενήντα εκτάρια γης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη, για περίπου τέσσερις ώρες στην Πάχνα και από την οποία κινδύνευσαν οικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά κοντά στην κοινότητα Πάχνας-Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, «η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη και η κατάσταση ελέγχεται. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 50 εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση».

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για περιορισμό της και παραμένουν εκεί για τελικές κατασβέσεις, αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και πλήρη οριοθέτηση της.

Υπενθυμίζεται ότι για κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά οκτώ εναέρια μέσα και μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα, το Ταμείο Θήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου.

Σημειώνεται ότι για κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος.

Όπως ανέφεραν πολίτες σε αναρτήσεις τους, στη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», οι φλόγες έφθασαν κοντά στις οικίες, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να την σώσουν, την τελευταία στιγμή.

Η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»
«O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για τον Ντούντα»
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Ανέλυσαν το πλάνο τους οι Βραζιλιάνοι επενδυτές-«Θα γίνουν πέντε μετεγγραφές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Έδεσε με νέο συμβόλαιο τον Λιούις-Σκέλι η Άρσεναλ
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Πόσους θα χωράει και πόσοι θα μπορέσουν να δουν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown