Δεν έπεισε το Δικαστήριο ο τέως Κιτίου-Ικανός να παρακολουθήσει τη δίκη

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αποφάνθηκε σήμερα ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία σε κατηγορία βιασμού που αντιμετωπίζει.

Κατά τη σημερινή διαδικασία το Κακουργιοδικείο με απόφασή του απέρριψε το αίτημα του Μιχάλη Πική, συνηγόρου υπεράσπισης του ανώτερου ιεράρχη, ότι ο πελάτης του δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία σε κατηγορία βιασμού, λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Μετά τη απόφαση ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής απήγγειλε στον πρώην ιεράρχη την κατηγορία του βιασμού, στην οποία απάντησε μη παραδοχή, με νεύμα του χεριού, αφού δεν μπορεί να μιλήσει, λόγω πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης στις φωνητικές του χορδές, οι οποίες παρουσίαζαν σοβαρό πρόβλημα στην ομιλία.

Ακολούθως έγινε προγραμματισμός για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ορίστηκαν οι ημερομηνίες 26,27 και 28 Ιουλίου, κατά τις οποίες η Κατηγορούσα Αρχή θα καλέσει τους μάρτυρες κατηγορίας.

Επίσης έγινε προγραμματισμός για να κληθούν ενώπιον του Δικαστηρίου οι μάρτυρες υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου σε περίπτωση που κληθεί σε απολογία και ορίστηκαν οι ημερομηνίες 2,3 και 4 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασίζει το Κακουργιοδικείο για τα περί ανικανότητας του Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»
«O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για τον Ντούντα»
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Ανέλυσαν το πλάνο τους οι Βραζιλιάνοι επενδυτές-«Θα γίνουν πέντε μετεγγραφές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Έδεσε με νέο συμβόλαιο τον Λιούις-Σκέλι η Άρσεναλ
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Πόσους θα χωράει και πόσοι θα μπορέσουν να δουν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown