Συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες-Κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα

Αλυσίδες κρουσμάτων εντοπίστηκαν σε οίκους ευγηρίας και διάφορα ιδρύματα σε κάθε Επαρχία της Κύπρου, με τους αρμόδιους να βρίσκονται επί ποδός ώστε να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, έντεκα κρούσματα εντοπίστηκαν σε στέγη ευγηρίας στην Επαρχία Λάρνακας. Όλα τα άτομα είναι ένοικοι και είναι επαφές κρούσματος που εργάζεται στη στέγη. Τα οκτώ άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ένα άτομο έλαβε την 1η δόση και τα άλλα δυο δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δυο άτομα, το ένα εκ των οποίων κρατήθηκε για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και το 2ο επέστρεψε στη στέγη. Απομονώθηκαν τα θετικά περιστατικά και ήδη ιατρός έχει επισκεφθεί και έχει αξιολογήσει τα κρούσματα. Όλοι έχουν ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα.

Στην Επαρχία Λεμεσού, ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Το άτομο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του πριν από μια βδομάδα. Ακόμη ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ηλικιωμένων στην Επαρχία Λευκωσίας. Πρόκειται για εργαζόμενο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία, έκτακτη σύσκεψη Χατζηπαντέλα-Πέραν του 90% η πληρότητα

Παράλληλα, ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε ειδικό σχολείο στην Επαρχία Λεμεσού. Πρόκειται για εργαζόμενο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού.

Επιπρόσθετα, δυο άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε παιδική στέγη στην Επαρχία Λάρνακας. Ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και έχουν απομονωθεί. Είναι ανήλικα άτομα και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

Επίσης, τρία άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε στέγη/αναρρωτήριο της Επαρχίας Λεμεσού. Είναι ένοικοι, οι δύο είναι εμβολιασμένοι και ο ένας χωρίς ιστορικό εμβολιασμού. Τα δύο άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν ήπια συμπτωματολογία και το άτομο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας. Παρακολουθούνται ιατρικά.

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»
«O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για τον Ντούντα»
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Ανέλυσαν το πλάνο τους οι Βραζιλιάνοι επενδυτές-«Θα γίνουν πέντε μετεγγραφές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Έδεσε με νέο συμβόλαιο τον Λιούις-Σκέλι η Άρσεναλ
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Πόσους θα χωράει και πόσοι θα μπορέσουν να δουν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown