Πύρρος Δήμας για Ιακωβίδη: Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδία άρσης βαρών και πρώην πρόεδρός της, Πύρρος Δήμας μίλησε στο SPORT24 με αφορμή τις δηλώσεις και τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη που λύγισε μπροστά μπροστά στην κάμερα. Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε όσα είπε ο αθλητής.

"Τον καταλαβαίνω τον Θοδωρή. Έχει δίκιο το παιδί. Συμφωνώ μαζί του. Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να στηρίξουμε τους αθλητές. Εμείς τού είχαμε βρει φυσικοθεραπευτή στο ΙΑΣΩ, αλλά δουλεύει παράλληλα για τα προς το ζην στα νότια προάστια και δεν τον εξυπηρετούσε να πηγαίνει εκεί. Και πλέον οι αθλητές δεν έχουν τα κίνητρα που είχαμε εμείς για να συνεχίσουν", είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο αθλητής βράζει ακόμα μέσα μου, μακάρι το κράτος να κουνηθεί και πάω ως το 2032»

Στη συνέχεια μίλησε πιο αναλυτικά για τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Ιακωβίδης και την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας άρσης βαρών: "Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα δεδομένα. Ο Θοδωρής είναι εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ. Τελειώνει την καριέρα του όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Δεν φεύγει γεμάτος από την άρση βαρών. Τα ξέρει τα προβλήματα που έχουμε το παιδί. Είναι σοβαρό. Καταλαβαίνει και ξέρει τι συμβαίνει. Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης στην ομοσπονδία. Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουμε; Πρέπει να δουλέψει, παράλληλα. Στη δική μου εποχή αυτά τα είχαμε λυμένα. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία έχει κι άλλους αθλητές που πρέπει να στηρίξει. Πρέπει να τους στείλει και αυτούς σε αγώνες. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα όσα πρέπει. Έχουμε και τα μικρά παιδιά, για τα οποία πρέπει να κάνουμε αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί ο προϋπολογισμός μας κατά 55% και τα τελευταία δύο χρόνια ανέβηκε από τις 320.000 στις 360.000. Τώρα, έχουμε μια βοήθεια. Τα περισσότερα χρήματα πάνε σε ενοίκια και υπαλλήλους. Δεν έχουν φερθεί σωστά στην άρση βαρών. Έβγαλαν το άχτι τους πάνω στο άθλημα".

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Ιακωβίδη στο αντίο του-«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση»

Δειτε Επισης

Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»
Σύσκεψη κορυφής με Αταμάν προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Παράσταση για έναν ρόλο στο Παρίσι, φανταστικός και πάλι ο Σορτς που διέλυσε τη Μονακό
Οι παίκτες της Βίρτους Μπολόνια πήραν με βιντεοκλήση τον Πολονάρα για να του αφιερώσουν τον τίτλο
Η Βίρτους έκανε το 3-0 με μυθικό Σενγκέλια και αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Πολονάρα
H Ρεάλ έκανε το 3-1 απέναντι στη Μάλαγα κι έφυγε για τους τελικούς, που περιμένει η Βαλένθια
Γεωργία και Βοσνία τα δύο σκληρά αουτσάιντερ στον όμιλο της Κύπρου στο FIBA EuroBasket
Το συγκινητικό αντίο της Ελένης Αρτυματά στον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Σήμερα έχασα πάλι πατέρα. Στο καλό νονέ μου»
Πρόεδρος: Τεράστια φυσιογνωμία του κυπριακού στίβου ο Ντίνος Μιχαηλίδης