Μέτρησαν τις πληγές της Λεμεσού-Ζημιές σε είκοσι σπίτια, οχήματα και υποστατικά

Άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι κοινότητες από την καταστροφική πυρκαγιά και αύριο θα υποβληθεί η εκτίμηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξάνδρου, στην επαρχία Λεμεσού έχουν υποστεί ζημιές 20 κατοικίες, δυο επαγγελματικά υποστατικά, αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων και δυο μοτοσυκλέτες, ενώ δεν απέκλεισε ο αριθμός αυτός να διαφοροποιηθεί ελαφρώς μέχρι αύριο, σε περίπτωση που απουσιάζουν επηρεαζόμενοι και δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές τους.

«Αύριο θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών και το συνολικό κόστος θα υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για λήψη πολιτικής απόφασης για καταβολή των οποιονδήποτε οικονομικών βοηθειών προς τους πληγέντες», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συνδρομή της Επαρχιακής Διοίκησης για καταπολέμηση της φωτιάς, ο κ.Αλεξάνδρου είπε πως χθες, συνέβαλαν τρία διπλοκάμπινα οχήματα, εφοδιασμένα με πυροσβεστικές αντλίες και τρία συνεργεία επανδρωμένα με περίπου 15 άτομα.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, επιστρατεύθηκαν δυο καδενοφόρα ιδιωτών για διάνοιξη δρόμων στα πυροσβεστικά οχήματα και γενικότερα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς, αριθμός εκσκαφέων και πέντε βυτιοφόρα, επίσης ιδιωτών, για παροχή νερού σε πυροσβεστικά οχήματα.

«Μπορώ να πω ότι, ναι, ήταν θετική η συμβολή της Επαρχιακής Διοίκησης, μαζί με όλες τις άλλες υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο Μάριος Αλεξάνδρου.

Οι δηλώσεις του Έπαρχου Λεμεσού έγιναν αργά το απόγευμα της Κυριακής,  στην πλατεία της κοινότητας Αρακαπά, όπου βρίσκεται κέντρο συντονισμού αλλά και συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς πολλά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στο χώρο, ενώ οχήματα της Μητρόπολης Λεμεσού διένειμαν συσσίτιο σε πέντε κοινότητες της περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυτός είναι ο νέος σταθμός του Ντομένικο Μεσίνα
«Δυσαρεστημένος ο Αντετοκούνμπο με την απόφαση των Μπακς να αποδεσμεύσουν τον Λίλαρντ»
Αυτό είναι το νέο μυθικό συμβόλαιο του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Η μέρα που ο Δέλλας έστειλε στον τελικό την Ελλάδα-Πώς ο «Κολοσσός» έβγαλε νοκ άουτ την Τσεχία
Aνανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και πήγε δανεικός στη Μονακό ο Άνσου Φατί
Πίο Εσπόζιτο: Ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στην 11άδα, το «ναι» του Κίβου και το μπλόκο στον… Χόιλουντ!
Αυτή είναι η νέα ομάδα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς
Ο Φερμίν Λόπεθ αρνείται να πάρει μεταγραφή-Yπαρκτή η ανάγκη για πωλήσεις στη Μπαρτσελόνα
Στο στόχαστρο της Πάφου ο Γιούρι Μεδέιρος-Αναφορές για συμφωνία σε ισραηλινά μέσα
Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα