Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια-Πολλές και διάσπαρτες οι εστίες φωτιάς

Όλο το βράδυ επιχειρούσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν έστω υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει στα Βίλια από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές και διάσπαρτες εστίες, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό που καίει προς την ανατολική πλευρά, δηλαδή προς το Παλαιοχώρι.

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και παραμένουν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν να επιχειρούν ξανά και τα εναέρια μέσα.

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης κάτοικοι των δυο οικισμών ενημέρωσαν το protothema.gr ότι αστυνομικοί τους απομακρύνουν προληπτικά από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά βρισκεται στα 5 με 6 χλμ. Σύμφωνα με τους κατοίκους, περίπου 200 άτομα (80 οικογένειες) βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην πλατεία στο Καραούλι και παρόλο που αρκετοί ζητούν να μείνουν για να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει και τους καλεί να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πενήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο

Πενήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00 της Δευτέρας μέχρι τις 19:00 της Τρίτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στο μεταξύ, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Απέσυρε ενδιαφέρον από την κούρσα για την προεδρία της ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Το σύστημα επέλεξε ξανά τον εαυτό του»
Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Στέλνουν τον Τάντιτς στον Ολυμπιακό οι Σέρβοι
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Ιταλία έκανε τη σωστή επιλογή, δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη»
Κληρώνει σήμερα για Πάφο, Ομόνοια και Άρη στο Champions League και Conference League-Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε εμπόλεμη κατάσταση ο ΠΑΟΚ-Θέλει να απαντήσει στον αιφνιδιασμό με μεταγραφές ο Σαββίδης
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»