Όταν ο Ομπίκου... έκαψε το αεροδρόμιο-Η παράδοση που έσπασε η Ανόρθωση (pics)

Μια παράδοση που την ήθελε είτε να κερδίζει, είτε να χάνει σε εκτός έδρας αγώνες, για τις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έσπασε η Ανόρθωση απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σέβα. 

Η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε για πρώτη φορά στην ισοπαλία, σε εκτός έδρας αναμέτρηση, έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια και πλέον φέρνει τη σειρά στην Κύπρο, όπου μπροστά στον κόσμο της θέλει να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του European Conference League.

Tελευταία φορά που η Ανόρθωση κατάφερε να εξέλθει ισόπαλη εκτός έδρας, για τα προκριματικά, ήταν τη σεζόν 1999-2000, όταν έμεινε στο 1-1 με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη Σλοβακία, στον επαναληπτικό του 2-1 που πέτυχε στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Ανόρθωση κέρδισε με γκολ του Ομπίκου, ενώ για την Σλόβαν είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Χόνκαρ.

Στον επαναληπτικό η Ανόρθωση έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 30ο λεπτό του αγώνα, αφού ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς είδε την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά, ο Ομπίκου σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ η Σλόβαν κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τίμκο για το τελικό 1-1.

Για την Ανόρθωση έπαιξαν οι: Παναγιώτου, Εγκωμίτης, Χαραλάμπους (Κοτσώνης), Φουκαρής, Λουκά, Μελαναρκίτης, Πούνας, Μιλίνκοβιτς, Οκκάς (Ιωσηφίδης), Γιοβάνοβιτς, Ομπίκου (Α. Μελαναρκίτης)

Μετά την πρόκριση της Ανόρθωσης, πλήθος κόσμου μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου υποδέχθηκε μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού την ομάδα της Αμμοχώστου. 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε νέα σύσκεψη την Τρίτη τα προβλήματα για την κάρτα φιλάθλου
Συζητήθηκαν λύσεις για την κάρτα φιλάθλου στη σύσκεψη-Συστάθηκε Επιτροπή που θα καταλήξει στην ιδανικότερη
Εξόφλησε τις φορολογικές τις υποχρεώσεις η ΑΕΛ-«Ιστορικός σταθμός, μηδενικό το υπόλοιπο»
Πάπουτσος: Θα αναγκαζόμαστε να φέρνουμε μόνο ξένους διαιτητές στο τέλος, είμαστε στο παρά πέντε
Αναχωρεί για Πολωνία η αποστολή της Ομόνοιας-Μένει στην Κύπρο ο Ελάντερ, υπέστη μυϊκό τραυματισμό
Θα αναμετρηθεί με Αυστρία και Εσθονία στο Άλφαμεγα τον Νοέμβριο η Εθνική
Ο τρόπος λειτουργείας της κάρτας φιλάθλου στο επίκεντρο συνάντησης ΚΟΑ και ομάδων πρώτης κατηγορίας
Στον Ατρόμητο ο Λεωνίδας Βόκολος
Θλίψη στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για το θάνατο του 28χρονου Χαράλαμπου
Από το ισπανικό πρωτάθλημα στο κυπριακό και στην Ομόνοια Αραδίππου