Ερντογάν: Σκοπεύουμε να αγοράσουμε δεύτερη παρτίδα των ρωσικών S-400

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει να σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία, μια κίνηση που πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Face the Nation με τη Μάργκαρετ Μπρέναν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα η Άγκυρα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα αγοράσει. Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν -- ο οποίος έχει πει επανειλημμένα πως η προώθηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο είναι το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής -- ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δειτε Επισης

Δεν ενημέρωσε το κράτος το Τμήμα Κριτηρίων για τις ομάδες που δεν πλήρωσαν-Νέα συνάντηση την Παρασκευή
Εξήγγειλε αναβάθμιση του Στέλιος Κυριακίδης και άλλα τρία έργα ο Πρόεδρος-«Ο Άγιος Βασίλης ήρθε πιο νωρίς»
ΒΙΝΤΕΟ: Με γκολάρες λύγισε την ΑΕΚ και τέλειωσε θριαμβευτικά το πρωτάθλημα η Πάφος
Σφήγγα για τους επενδυτές ο Πετεβίνος-«Θα υπάρχει τοποθέτηση από τον πρόεδρο»
BINTEO: Θυμήθηκε τα πέτρινα χρόνια της Πάφου ο Πρόεδρος-Διπλωματική απάντηση για κυπελλούχο και Euroleague
Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»