Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 05:59, βορειοδυτικά της Πάφου

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν έντασης 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά στην Πέγεια. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. 

Μιλώντας στο ΡΙΚ o Διευθυντής Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι ο ο σεισμός σημειώθηκε βορειοδυτικά της Πάφου, κοντά στην περιοχή που έγινε ο σεισμός στις 11 Ιανουαρίου.

«Αξιολογούμε κατά πόσον πρόκειται για μετασεισμό ή αν πρόκειται για άλλο σεισμό. Τα δεδομένα αξιολογούνται. Μετασεισμός μπορεί να σημειωθεί και μήνες μετά», δήλωσε ο Διευθυντής Γεωλογικής Επισκόπησης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. 

Σημειώνεται πως ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:08 τα ξημερώματα  της 11ης Ιανουαρίου και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ο σεισμός ήταν 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, όπως είχε  ανακοινώσει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα. Ο σεισμός είχε γίνει  έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απέσυρε ενδιαφέρον από την κούρσα για την προεδρία της ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Το σύστημα επέλεξε ξανά τον εαυτό του»
Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Στέλνουν τον Τάντιτς στον Ολυμπιακό οι Σέρβοι
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Ιταλία έκανε τη σωστή επιλογή, δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη»
Κληρώνει σήμερα για Πάφο, Ομόνοια και Άρη στο Champions League και Conference League-Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε εμπόλεμη κατάσταση ο ΠΑΟΚ-Θέλει να απαντήσει στον αιφνιδιασμό με μεταγραφές ο Σαββίδης
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»