Μπλόκο Αυστραλίας στον Τζόκοβιτς, δεν έπεισε ότι είναι ανεμβολίαστος λόγω υγείας

Νέο επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ του Νόβακ Τζόκοβιτς και της συμμετοχής του στο Australian Open , αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τύπο της βίζας του. 

Ο Σέρβος τενίστας πήρε το πράσινο φως για να παίξει στη Μελβούρνη, εξασφαλίζοντας ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές του τουρνουά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί. Η συμπεριφορά του  προκάλεσε «έκρηξη» στην Αυστραλία, με τον πρωθυπουργό της χώρας Σκοτ Μόρισον να δηλώνει ότι ο διάσημος τενίστας θα ...έμπαινε στο επόμενο αεροπλάνο, αν δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν ιατρικά επιβεβλημένο να μην εμβολιαστεί. 

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο Τζόκοβιτς  δεν είχε την ενδεδειγμένη άδεια εισόδου στη χώρα: η βίζα που είχε υποβάλλει το team του δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε ανεμβολίαστους. Όπως είναι γνωστό, ο  Σέρβος τενίστας έχει εκφράσει κατά καιρούς την αντίθεσή του στον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid. 

Η  συνοριακή αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια να δεχτεί την βίζα του Σέρβου - αίτημα που όπως γνωστοποίησε η βουλευτής Τζάλα Πούλφορντ, απορρίφθηκε.

Νωρίτερα, ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε 12 μέρες στη Μελβούρνη, τοποθετήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον Τζόκοβιτς.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ (Τζόκοβιτς) σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς, πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Σέρβου τενίστα στα social media ότι έχει λάβει ιατρική άδεια που του επιτρέπει να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, εξόργισε τους πολίτες της Αυστραλίας που απειλούν να μποϊκοτάρουν το Grand Slam. 

«Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτώρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή του «Tennis Australia».

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως... Αναμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», δήλωσε νωρίτερα  ο Σκοτ Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένας από του 26 αθλητές που ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία, όπου πάνω από το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τους ένθερμους υποστηρικτές του τένις να απειλούν να μποϊκοτάρουν το ετήσιο τουρνουά τένις με το επιχείρημα της ειδικής μεταχείρισης του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Τρίτη μέρα χωρίς κούρσα στο Παγκόσμιο του Qingdao, όπου βρίσκεται ο Κοντίδης
Η Εθνική Κύπρου στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2027
Αρχίζουν οι τελικοί στην Basket League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό
Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω πιο σκληρό παιχνίδι στο NBA και περισσότερο... bullying» (vid)
Για δεύτερη μέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο Qingdao λόγω καιρού
Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα Ελλάδας-Ιταλίας για το FIBA EuroBasket
Ιστορική συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του FIBA World Cup 2027
Αρχίζουν οι πρώτες προκριματικές ιστιοδρομίες στο Qingda-Στη μάχη και ο Κοντίδης
Η Ιντιάνα ισοπέδωσε το Κλίβελαντ και έκανε το 3-1 στην σειρά
Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος αθλητής της Μονακό