Διακεκριμένος ιατροδικαστής ο πατέρας της Βεατρίκης που εντυπωσίασε στην παρέλαση
08:13 - 28 Οκτωβρίου 2022
Την περηφάνια για την κόρη του Βεατρίκη Ντούγκου, μαθήτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει ο πατέρας της Σαμουήλ.
Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο Σαμουήλ Ντούγκου, γνωστός καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:
«Σαν γονείς της Βεατρίκης, αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση. Δεν ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πλέον πολλά χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να μη μας προκαλεί υπερηφάνεια η σημερινή της συμμετοχή στην παρέλαση εκπροσωπώντας το σχολείο της».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση η μαθήτρια από την Κένυα-«Περήφανη για την πατρίδα μου»
Στη συνέχεια ευχήθηκε «να παραμείνει αυτή που είναι σήμερα και να προχωράει μπροστά. Δεν έχουμε άλλες απαιτήσεις. Είμαστε στο πλευρό της και θα είμαστε πάντα δίπλα της για να ανταποδώσουμε την περηφάνια που μας έδωσε σήμερα (χθες) και που μας δίνει και με τις σχολικές και με τις αθλητικές της επιδόσεις» πρόσθεσε.
Η μαθήτρια 32ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και αθλήτρια στίβου, με καταγωγή από την Κένυα παρέλασε για πρώτη φορά χθες (27/10) με το σχολείο της και εντυπωσίασε για την αγάπη που νιώθει για την Ελλάδα.
Ποιος είναι ο πατέρας της Βεατρίκης-Από την Κένυα πετυχημένος καθηγητής στο ΑΠΘ
Γεννημένος στο Κιμέντε της Κένυας, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι, ο Σαμουήλ Ντούγκου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Μια βδομάδα μετά την άφιξή του στη χώρα μας όμως, το πραξικόπημα και η δικτατορία έβαλαν προσωρινό φρένο στα όνειρά του.
Ολοκλήρωσε τις εκκλησιαστικές σπουδές του, το 1970 οπότε και αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Ήθελα να περάσω στην Ιατρική Σχολή, αν και πάντα με γοήτευε η Νομική. Καλύτερό συνδυασμό δεν θα μπορούσα να επιλέξω, όταν τελειώνοντας την Ιατρική πήρα εξειδίκευση στην Ιατροδικαστική».
Έκτοτε, βοήθησε πολλές φορές τις αρχές να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν ενώ παράλληλα το 2009 έθετε έναν ακόμη στόχο. Την ανέγερση ενός σχολείο στη γενέθλια πόλη του, Κιμέντε. Μαζί με φίλους του γιατρούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς συνέστησαν τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σωκράτης» με σύνθημα της δράσης του τη φράση: «Ένα σχολείο για την Κένυα», το οποίο τελικά και έχτισε.
Χρειαζόμαστε βοήθεια από το κράτος για Έλληνα δάσκαλο στο σχολείο της Κένυας
Τέλος, σε ερώτηση του GRTimes.gr για την ανέγερση του σχολείου στην Κένυα που είχε θέσει ως όνειρο ο καθηγητής Ιατροδικαστικής σημείωσε πως «το σχολείο έχει χτιστεί στο Κιμέντε και φοιτούν σ’ αυτό 800 μαθητές. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τους κάνουμε 1.000».
Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια του ελληνικού κράτους, ώστε να σταλεί δάσκαλος στο Κιμέντε ο οποίος θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο σχολείο: «Χρειαζόμαστε μια βοήθεια από το κράτος, προκειμένου να σταλεί δάσκαλος εκεί. Το σχολείο έχει αποδεχτεί αυτό το αίτημα που έχω θέσει εγώ όταν ακόμα το χτίζαμε».
Προπονητής Βεατρίκης: Έχει διακρίσεις και συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Βεατρίκης στον Αθλητικό Σύλλογο «Ρήγας», Λάζαρος Τοσίδης, την περιέγραψε ως μια αθλήτρια που εκτός από φιλοδοξίες έχει και όλα τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά σε αθλητικό επίπεδο.
«Είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια και εξαιρετική μαθήτρια. Άνω του 19. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Συλλόγου, έχοντας ήδη διακρίσεις και συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα στα 100 μέτρα, τόσο σε Βαλκανικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τελευταία κάναμε στροφή στις κούρσες καθώς έχει ταλέντο στα αθλήματα ταχύτητας» προσθέτει.
«Προπονούμαστε σκληρά, είναι μια κοπέλα σοβαρή και πειθαρχημένη με μεγάλες φιλοδοξίες και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Εμείς, στο πίσω μέρος του μυαλό μας και πάντα μέσα από την προπόνηση, δεν έχουμε απλά στόχο να πιάνουμε τα όρια για μπαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά να φτάνει όλο και πιο ψηλά στα πρώτα αθλήματα», κατέληξε ο Λάζαρος Τοσίδης.
Πηγή: iefimerida.gr