Μια ενδεκάδα με… απουσίες-Τα μεγάλα ονόματα που δεν θα δούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Με τις αποστολές των 32 ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου να έχουν πλέον ανακοινωθεί, προπονητές και παίκτες είναι έτοιμοι να ζήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα «λάμψουν» στο τουρνουά και θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτηση του τροπαίου.  

Ωστόσο, η διοργάνωση πρόκειται να στιγματιστεί και από τις απουσίες μεγάλων ποδοσφαιριστών που πιθανόν ήταν η τελευταία του ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα μουντιάλ.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την ενδεκάδα των αστέρων των οποίων το φως δεν θα λάμψει στο Κατάρ, εξαιτίας ενός τραυματισμού ή μιας περίοδος ντεφορμαρίσματος που διανύουν.

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Ντε Χέα (Ισπανία)

Μπορεί ο Νταβίντ Ντε Χέα να έχει χάσει τη θέση του βασικού κάτω από τα γκολ-ποστ από τον εξαιρετικό Ουνάι Σιμόν της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο η απουσία του ακόμα και από την προεπιλογή της εθνικής Ισπανίας έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Ο 32χρονος πορτιέρε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διένυσε και την καλύτερη διετία στην καριέρα του στο «Όλντ Τράφορντ» όμως η εκκίνηση του στη φετινή σεζόν δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης μιας και έχει σώσει αρκετές φορές την ομάδα του Τεν Χάαγκ.

Δεξί μπακ: Ρις Τζέιμς (Αγγλία)

Το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της θέσης του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα στην εθνική Αγγλίας ανήκει πλέον στον Κάιλ Ουόκερ. Ωστόσο ο τραυματισμός του Ρις Τζέιμς της Τσέλσι ήταν αυτός που άλλαξε τα δεδομένα στα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας των «μπλε» του Λονδίνου είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές όχι μόνο στη θέση του αλλά γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς είναι ταχυδυναμικός, πολύ καλός αμυντικά αλλά και αρκετά... βελτιωμένος τόσο στα δημιουργικά όσο και επιθετικά του καθήκοντα.

Ο τραυματισμός του στο γόνατο του στερεί την ευκαιρία να παρευρεθεί για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως σε τέσσερα χρόνια θα είναι αρκετά πιο ώριμος σε σχέση με σήμερα.

Αριστερό μπακ: Φερλάν Μεντί (Γαλλία)

Ίσως η πιο... ακατανόητη επιλογή του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν το να μη συμπεριλάβει στους 26 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ, τον Φερλάν Μεντί. Ο 27χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας των «μερένχες» ενώ έχει κατακτήσει ήδη 2 πρωταθλήματα και ισάριθμα Σούπερ καπ Ισπανίας αλλά και 1 Champions League και ευρωπαϊκό Super Cup.

Στη θέση του προτιμήθηκαν τα αδέρφια Ερναντέζ (Τεό και Λούκας) ενώ εκτός έμεινε και ο έτερος αριστερός μπακ που αγωνίζεται στην Άστον Βίλα, ο Λούκας Ντίνιε.

Κεντρικοί αμυντικοί: Φικάγιο Τομόρι (Αγγλία) , Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)

Αρκετοί ήταν εκείνοι που μόλις είδαν την αποστολή της εθνικής Αγγλίας, αναρωτήθηκαν τι άλλο θα πρέπει να κάνει ο Φικάγιο Τομόρι για να αγωνιστεί σε μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική Αγγλίας. Ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν, διαπρέπει στην Ιταλία, αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους «ροσονέρι» την περασμένη σεζόν, ενώ έχει πάρει... σπίτι τη φανέλα του βασικού.

Ο... παρτενέρ του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Σέρχιο Ράμος. Ο πολύπειρος και πιθανότατα κορυφαίος κεντρικός αμυντικός τα τελευταία 20 χρόνια, δεν θα βρεθεί στο Κατάρ μετά και την ανακοίνωση της αποστολή από τον προπονητή της «φούρια ρόχα» Λουίς Ενρίκε. Ο 36χρονος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν μετά και την κακή πρώτη σεζόν στο Παρίσι πέρυσι, δείχνει φέτος ότι έχει ανακάμψει ωστόσο το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στους 26 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση.

Αμυντικά χαφ: Πολ Πογκμπά, Ενγκολό Καντέ (Γαλλία)

Με... μισό άξονα θα πάει στο Κατάρ το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν. Ο Γάλλος προπονητής, δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή, όπως αναμενόταν,τους Πολ Πογκμπά και Ενγκολό Καντέ, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμό. Αμφότεροι, τέσσερα χρόνια πριν στα γήπεδα της Ρωσίας, στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές με την «τρικολόρ» ωστόσο η ατυχία του χτύπησε την πόρτα με αποτέλεσμα γεγονός το οποίο θα τους στερήσει την παρουσία στο τελευταίο τους, πιθανόν, Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κεντρικός Χαφ: Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ (Ολλανδία)

Μετά από μια περιπέτεια στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ, επέστρεψε με τη μορφή δανεισμού στην Ρόμα, γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους φίλους των «τζαλορόσι». Ωστόσο, κατά την επιστροφή του στην «αιώνια πόλη» ο Ολλανδός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στην κνήμη στις αρχές τις σεζόν, με την ιατρική γνωμάτευση να λέει ότι η επιστροφή του στα γήπεδα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023.

Επιτελικός μέσος: Μάρκο Ρόις

Αν η λέξη «ατυχία» θα έπρεπε να συνοδεύεται από μια φωτογραφία στο λεξικό, τότε αυτή θα ήταν του Μάρκο Ρόις. Ο αρχηγός της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν θα παρευρεθεί στο Κατάρ χάνοντας για 3η φορά την ευκαιρία να δώσει το «παρών» στη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. To 2014 όταν τα «πάντσερ» κατέκτησαν το τρόπαιο παρακολούθησε τραυματίας το τουρνουά, ενώ το 2018 παρότι βρέθηκε στην αποστολή η Γερμανία αποκλείστηκε πρόωρα. Μάλιστα, ο εξαιρετικός αυτός ποδοσφαιριστής έχει χάσει και το Euro 2016 λόγω τραυματισμού.

Δεύτερος επιθετικός: Σαντιό Μανέ

Το μεγαλύτερο ίσως όνομα σε αυτή την ενδεκάδα. Ο Σαντιό Μανέ που τραυματίστηκε στην τελευταία αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης για την 15η αγωνιστική της Bundesliga με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο να κρέμεται από μια κλωστή. Όλα συνηγορούσαν ότι ο 30χρονος εξτρέμ θα συμμετείχε κανονικά στην αποστολή της Σενεγάλης όπως και έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αστράγαλο αποδείχθηκε σοβαρότερο απ'ότι περίμεναν οι ιθύνοντες της αφρικανικής ομάδας και έτσι λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα ο... κύβος ερρίφθη και το πόδι υποτροπίασε με τον Μανέ να μένει και επισήμως εκτός της μεγάλης διοργάνωσης.

Σέντερ φορ: Καρίμ Μπενζεμά

Ακόμη μια απουσία της τελευταίας στιγμής για τη Γαλλία μετά από εκείνη του Κρίστοφερ Ενκουνκού. Ο Καρίμ Μπενζεμά, ήταν δεδομένο ότι ως κάτοχος της Χρυσής Μπάλας θα τραβούσε πάνω του τα βλέμματα μιας και θα επρόκειτο για την τελευταία του παρουσία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως η ατυχία χτύπησε την πόρτα και στον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο και τον ιγνυακό τένοντα τον ταλαιπώρησαν αρκετά από την αρχή της σεζόν αλλά και κατά την έναρξη της προετοιμασίας των «τρικολόρ» με αποτέλεσμα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη να μείνει εκτός πλάνων του Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο προπονητής που λείψει σε όλους:

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια στον πάγκο της Ουρουγουάης δεν θα βρεθεί ο Όσκαρ Ταμπάρες. Ένας προπονητής- σύμβολο για τη «σελέστε», αποχώρησε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούν αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του καθώς έχει συμπληρώσει τα 75 του χρόνια. Τη θέση του έχει πάρει ο 47χρονος Ντιέγκο Αλόνσο που θα κοουτσάρει την Ουρουγουάη για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Στον πάγκο: Μάικ Μενιάν (Γαλλία), Ντιόγκο Ζότα (Πορτογαλία) Μπεν Τσίλγουελ (Αγγλία), Κρίστοφερ Ενκουνκού (Γαλλία) Τίμο Βέρνερ (Γερμανία), Χοσέ Γκαγιά (Ισπανία), Χεσούς Κορόνα (Μεξικό), Σαντιάγο Λαϊνές (Μεξικό), Τζεοβάνι Λο Σέλσο, Φιλίπε Κοουτίνιο (Βραζιλία), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Βραζιλία) 

 Πηγή: sportfm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο