Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα-Όλες οι λεπτομέρειες

Αντίστροφα μετρούν όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα της Κύπρου, Quantum Nicosia Marathon, που διοργανώνεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με χορηγό το Ίδρυμα Αθανάσιος Κτωρίδης. Η πρωτεύουσα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί, να υποστηρίξει, να εμψυχώσει και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες δρομείς που θα λάβουν μέρος από δεκάδες χώρες του κόσμου και φυσικά και από την Κύπρο.

Απώτερος στόχος και σκοπός της μεγαλύτερης αθλητικής και πολιτιστικής γιορτής που διοργανώνεται από το 2010 στη Λευκωσία, μιλώντας στον REPORTER εκ μέρους του Ιδρύματος Αθανάσιος Κτωρίδης, ο Μασίς Ντερ Παρτόγ, ανέφερε ότι «είναι να αναδείξουμε το αθλητικό πνεύμα όλου του κόσμου, με μια κοινωνική συμμετοχή, καθώς όλα τα έσοδα από τις εγγραφές, πηγαίνουν σε έξι Ιδρύματα».

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι βασικές και κλασσικές διαδρομές, με μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο, με όλους τους αγώνες να ξεκινούν και να τερματίζουν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Επιπρόσθετα, υπάρχουν επιπλέον ακόμη τρεις αγώνες.

Οι διαδρομές των αγώνων που διατρέχουν την πόλη περιλαμβάνουν τους παρακάτω αγώνες δρόμου:

 • Μαραθώνιος Δρόμος – 42.19μ με ώρα έναρξης 7:00
 • Ημιμαραθώνιος Δρόμος – 21.96μ με ώρα έναρξης 7:15
 • Αγώνας δρόμου «Στέλιος Κυριακίδης» 7,7 miles (12.400μ) με ώρα έναρξης 7:30
 • Αγώνας δρόμου 5 χλμ. με ώρα έναρξης 10:30
 • Αγώνας δρόμου 1 mile (1.609μ) με ώρα έναρξης 11:45

Την ίδια ώρα, ο κόσμος φαίνεται να αγκαλιάζει πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια του Μαραθωνίου, αφού όπως ανέφερε ο κ. Μασίς, «επικρατεί ένας χαμός για να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι συμμετοχές και εμείς από την πλευρά μας δεν προλαβαίνουμε να δώσουμε αριθμούς, οι οποίοι έχουν ήδη εξαντληθεί».

Παράλληλα με τους αγώνες που θα αρχίσουν από το πρωί της Κυριακής, το Δημοτικό Πάρκο της Λευκωσίας πρόκειται να μετατραπεί σε ένα αθλητικό χωριό, όπου και τα έξι Ιδρύματα, όπως και τα αθλητικά σωματεία θα έχουν τα δικά τους περίπτερα για να πωλήσουν χριστουγεννιάτικα προϊόντα και επίσης, θα υπάρχουν επαγγελματίες του αθλητισμού για να εξυπηρετούν τον κόσμο και να δίνουν πληροφορίες. «Συνεχίζουμε μέσα σε ένα αθλητικό περιβάλλον και πνεύμα για όλο τον χρόνο και να μην περιοριζόμαστε στον ένα αγώνα που γίνεται».

Η Οργανωτική Επιτροπή, καλεί όλους τους πολίτες να είναι μέρος της πιο μεγάλης γιορτής της πόλης και να αναδείξουν τη Λευκωσία ως την πιο φιλόξενη και αθλητική πόλη. Αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους αγώνες δρόμου, καθώς επίσης και τους χάρτες των αγωνιστικών διαδρομών μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.nicosiamarathon.com

Όλα τα έσοδα των εγγραφών καθώς και όλων των άλλων εισφορών θα διατεθούν για το έτος 2022 για την ενίσχυση των ιδρυμάτων:

 • Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου
 • Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρδιοπάθεια
 • Μικροί Ήρωες
 • Δημοτικό Πολυπολιτισμικό Κέντρο Λευκωσίας
 • Παγκύπριος Αυτιστικός Σύλλογος
 • Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων – Συγγενών Εθνοφρουρών ΠΕΜΣΕ

 

Δειτε Επισης

Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον πανηγυρισμό του Λαμίν Γιαμάλ
Λαμίν Γιαμάλ: Εκτόξευση μέσα σε έναν χρόνο!
Είκοσι χρόνια από το ελληνικό έπος του Euro 2004-Η πτήση στον έβδομο ουρανό και ο βασιλιάς Ότο
Πρώτος σκόρερ ο... κανένας στο EURO-Τα ακυρωμένα τέρματα, τα αυτογκόλ και ο «καταραμένος» Λουκάκου
Τα 20 wonderkids του παγκόσμιου ποδοσφαίρου-Αυτοί παίζουν στο EURO 2024
Η Μάγχη... βγάζει τον βασιλιά του φετινού Εuro 2024
Δέκα πανέμορφες πόλεις, δέκα έδρες στολίδια-Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024
Με έντονο... άρωμα Premier League το φετινό Euro
Οι νεαροί και οι γέροι του Euro 2024 (pics)
Ο Μουρίνιο επέστρεψε στο Top10 των καλύτερα αμειβόμενων προπονητών στον κόσμο