Υπό κράτηση η Εύα Καϊλή και άλλα πέντε άτομα-Άγνωστα τα στοιχεία του έκτου

Σε έξι συνολικά προσαγωγές, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση χρηματισμού από τοι Κατάρ, προχώρησαν οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Μέχρι το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, οι ανακοινώσεις των αρχών έκαναν λόγο για τέσσερα άτομα που προσήχθησαν, καθώς εντοπίστηκαν εντός και πέριξ της περιοχής των Βρυξελλών, σε μια υπόθεση που οι εισαγγελείς αποκάλεσαν ως «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτο θέμα στον παγκόσμιο τύπο το QatarGate-«Το πιο σοκαριστικό σκάνδαλο στις Βρυξέλλες»

Εκτός από την κυρία Καϊλή, οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών και πρόεδρος της ΜΚΟ Fight Impunity, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο σύντροφος της κ. Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιζεντίνι. Συνελήφθησαν επίσης η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία και η κόρη του Σύλβια, στο Μπέργκαμο της Ιταλίας καθώς είχε εκδοθεί ευρωπαικό ένταλμα.

Το όνομα του έκτου προσώπου που έχει προσαχθεί από τις βελγικές αρχές δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Συνολικά έχουν γίνει έρευνες σε 16 τοποθεσίες και τα χρήματα που βρέθηκαν ανέρχονται σε 600.000 ευρώ.

Αρχικά η ανακοίνωση των αρχών του Βελγίου ήταν να γίνει στη 1 το μεσημέρι, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας πριν από λίγο ενημέρωσε πως θα υπάρξει καθυστέρηση περίπου δύο ωρών και οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 3 ώρα Κύπρου. 

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και αν θα παραμείνουν στη φυλακή οι πέντε προσαχθέντες που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή-Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις των Βελγικών Αρχών

Σε ένα σκάνδαλο που το Politico χαρακτηρίζει το πιο σοβαρό εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και συνταράσσει τα τρία τελευταία 24ωρα την καρδιά της ΕΕ, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών, οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Ποιοι προσήχθησαν-συνελήφθησαν

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της Εύας Καϊλή, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς

Η Εύα Καϊλή προσήχθη την Παρασκευή για ανάκριση, όπως και τέσσερα ακόμη άτομα, για την φερόμενη υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πιθανές κατηγορίες κατά της Εύας Καϊλή-Ανάμεσα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα "L'Echo", η κ. Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ' αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ανακριτές φέρεται να συνέλαβαν και τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα, ενώ αναφέρει ότι βρέθηκαν και χρήματα σε σακκούλες στο σπίτι της. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα / iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ραγδαίες εξελίξεις-Αφαιρούν όλες τις αρμοδιότητες της Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο

Δειτε Επισης

Ζωηρό ενδιαφέρον του Άρη για τον Γαλανόπουλο-Η πρόταση του ΑΠΟΕΛ και η πίεση του Ουζουνίδη
Σοκαρισμένη η Ιταλία από τις αποκαλύψεις για τον παράνομο τζόγο
Kάρολ Σφιντέρσκι: Αλτρουιστής και ώριμος, κερδίζει το στοίχημα με τον εαυτό του
Τεντόγλου και Καραλής στο EKO Cyprus International Athletics Meeting 2025 στη Λεμεσό τον Μάιο
Έρευνα Επιτροπής Δεοντολογίας για το Καρμιώτισσα-Ανόρθωση και το Ομόνοια 29ης-ΑΕΛ
Προκυρήχθηκε διαγωνισμός για αναβάθμιση του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό
Η μισή Ευρώπη θέλει Καρέτσα-Στο στόχαστρο και της Γιουβέντους ο διεθνής Έλληνας
Συγκλονίζει ο Ζαμπρότα, πάσχει από σοβαρή παραμόρφωση στα πόδια-«Θα μου κόψουν κομμάτια από τα οστά»
Πληροφορίες για κυπριακή μάχη για συμπαίκτη του Πίττα-Αναφορές σε Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνα
Βγήκε μπροστά ο Πραστίτης για τον επενδυτή-«Τα κλικς δεν αξίζουν περισσότερο από την αγωνία του κόσμου μας»