Οι Ισπανοί μαζεύουν υπογραφές για να δοθεί το όνομα του Ράφα Ναδάλ στο αεροδρόμιο

Το διεθνές αεροδρόμιο στην Πάλμα Ντε Μαγιόρκα όπως όλα δείχνουν σύντομα θα φέρει το όνομα του  Ράφα Ναδάλ.

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας που γεννήθηκε και ζει στην Μαγιόρκα μετά από την κατάκτηση του 21ου Grand Slam στο Australian Open έχει προκαλέσει συζητήσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου. 

Ήδη 7.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την σχετική πρόταση στο change.org. Την πρωτοβουλία πήρε ένας δικηγόρος από την Μαγιόρκα και ο κόσμος έχει ανταποκριθεί και θέλει να δοθεί το όνομα του ήρωα του νησιού στο αεροδρόμιο το οποίο έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την τελική απόφαση θα πάρει η AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea S.A.) που είναι ο φορέας που μεταξύ άλλων δίνει τα ονόματα στα αεροδρόμια. 

Ο Ράφα Ναδάλ ρωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες για το θέμα και σημείωσε: «Αν οι άνθρωποι που πρέπει να αποφασίσουν πιστεύουν ότι είναι κατάλληλο για το αεροδρόμιο της Πάλμα, ποιος είμαι εγώ να πω όχι; Θα χαιρόμουν φυσικά». 

Στην Ισπανία δεν συναντάει κανείς αεροδρόμια με ονόματα αθλητών αλλά με ονόματα ποιητών. Το αεροδρόμιο της Κομποστέλα έχει πάρει το όνομα του από την Ροζαλία ντε Κάστρο ενώ εκείνο του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα έχει δοθεί στο αεροδρόμιο της Γρανάδα. 

Επίσης ο Μιγκέλ Ερνάντεθ έχει δώσει το όνομα του στο αεροδρόμιο στο Αλικάντε.

Από τον χώρο του αθλητισμού το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ έχει πάρει το όνομα του Τζορτζ Μπεστ και της Μαδέιρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Δειτε Επισης

Ταξιδεύει για Ελλάδα ο Βαλαντσιούνας, όλα έτοιμα για να σκάσει η βόμβα του Παναθηναϊκού
Λειβαδιώτης: Στόχος της Εθνικής Ανδρών να ξεπεράσει το δικό της ταβάνι στο EuroBasket 2025
Έτοιμος ο Παναθηναϊκός να πυροδοτήσει τη βόμβα με Γιόνας Βαλαντσιούνας
Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά-«Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη στη ζωή μου, είμαι τρεις φορές πιο fit από αυτόν»
Η ΚΟΚ τιμάει τους παλαίμαχους των Εθνικών της ομάδων ενόψει Ευρωμπάσκετ
«Ο Ολυμπιακός στήριξε εμένα και την οικογένειά μου - Να πάμε αυτό το κοινό ταξίδι ακόμα πιο μακριά»
Euroleague: Στέλεχος της χρονιάς ο GM της Φενέρ, Ντέρια Γιανιέρ
Σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό-Ανακοίνωσε τη διεθνή Σέρβα, Γιοβάνα Στεβάνοβιτς
Τέλος ο Γκέιμπριελ από τον Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κύπρο και το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»