Φήμες για ντοπέ αθλητή στη χρυσή ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας στο καλλιτεχνικό πατινάζ

H ρωσική ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ωστόσο η τελετή απονομής του μεταλλίου δεν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το βράδυ της Τρίτης, με τις φήμες να θέλουν ντοπέ Ρώσο αθλητή.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Ανταμς, σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι «νομικό ζητήμα» ήταν ο λόγος που η τελετή έχει καθυστερήσει, προσθέτοντας: «Έχουμε να κάνουμε με αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια».

Το ασημένιο μετάλλιο πανηγύρισε η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ενώ το χάλκινο η ομάδα της Ιαπωνίας. 

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσιεύματα της USA Today, ο λόγος της καθυστερημένης απονομής οφείλεται στο γεγονός ότι ένας εκ των έξι αθλητών που κατέκτησαν την πρώτη θέση έχει θετικό δώσει δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ. 

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία του αμερικανικού μέσου, θα είναι τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία, η οποία είναι αποκλεισμένη από τους Αγώνες (λόγω παλαιότερων σκανδάλων ντόπινγκ), με τους αθλητές της να λαμβάνουν μέρος υπό τη σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. 

«Στο όνομα της κατανόησης ας περιμένουμε για εξηγήσεις είτε από τους δικούς μας αρμόδιους είτε από αυτούς της ΔΟΕ», τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ. 

Θυμίζουμε ότι στη ομάδα των έξι Ρώσων αθλητών περιλαμβάνεται και η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, η οποία πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή και μάλιστα δις, για πρώτη φορά στα χρονικά,  χαρίζοντας ουσιαστικά στην ομάδα της την πρώτη θέση, με την ομάδα να συμπληρώνεται από τους Μαρκ Κοντρατσιουκ, και τα ζευγάρια Αναστάζια Μίσινα-Αλεξάντρ Γκαλιάμοφ και Βικτόρια Σινίτσινα και Νικίτα Κατσαλάποφ. 

 

Δειτε Επισης

Η κλήση της Εθνικής Ανδρών για το EuroBasket 2025
Δήλωση «βόμβα» από Στέφανο Τσιτσιπά-«Ίσως σταματήσω το τένις, δεν βλέπω λόγο να συνεχίσω έτσι»
Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Wimbledon
Πρωτόγνωρες εμπειρίες προσφέρει η διεξαγωγή του EuroBasket στην Κύπρο-«Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας»
Ο κυπριακός στίβος αποχαιρέτησε την Β kατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
Μπογκντάνοβιτς: Αποσύρθηκε από το μπάσκετ
EuroBasket Γυναικών 2025: Η ώρα για την στέψη σε ένα... remake του προηγούμενου τελικού
«Δεν ήθελα να κερδίσω απλά, ήθελα να τους διαλύσω, να τους ρίξω 40 πόντους»
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο χωρίς καν να πατήσει στη βαλβίδα
Άπιαστος στην Αυστρία και pole position για τον απίθανο Νόρις-Έκλεψαν την παράσταση Μπορτολέτο και Λόσον