Μάχη για το εισιτήριο της Ρωσίας-Tα τέσσερα σενάρια για τα μπαράζ του Μουντιάλ

Τρία εισιτήρια έχουν απομείνει από την Ευρώπη για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο στο Κατάρ. Μία από τις διεκδικήτριες μένει πια εκτός... μάχης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που αποφάσισε να επιβάλει η FIFA. 

Η Ρωσία επρόκειτο να αγωνιστεί σε μερικές ημέρες στο ίδιο γκρουπ με την Σουηδία και την Τσεχία έχοντας να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Πολωνία. 

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με αυτό το γκρουπ, καθώς FIFA και UEFA ανακοίνωσαν μεν την αποβολή των Ρώσων, αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει γνωστό τι θα συμβεί. 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχουν τέσσερα σενάρια: 

1) Η απευθείας πρόκριση της Πολωνίας. Ο ημιτελικός με την Ρωσία ήταν προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου και δεν διεξαχθεί. Έτσι, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και οι άλλοι διεθνείς της Πολωνίας θα προκριθούν απευθείας στον τελικό. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, είναι πολύ πιθανό να αντιδράσουν η Σουηδία και η Τσεχία που θα τεθούν αντιμέτωπες στον άλλο ημιτελικό. 

2) Θα μπορούσε να παίξει κόντρα στην Πολωνία η Σλοβακία, δηλαδή η ομάδα που είχε πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο της Ρωσία. 

3) Με δεδομένο ότι στα μπαράζ προκρίθηκαν οι καλύτεροι δεύτεροι των προκριματικών ομίλων, τότε θα μπορούσε να επιλεγεί να αγωνιστεί η αμέσως επόμενη καλύτερη δεύτερη, δηλαδή η Νορβηγία, που συγκέντρωσε 18 βαθμούς, αλλά έμεινε πίσω από την Ολλανδία και την Τουρκία. Και η Αλβανία είχε 18 βαθμούς στον δικό της όμιλο, αλλά με χειρότερη διαφορά γκολ. 

4) Τελευταίο σενάριο είναι η ομάδα που θα κληθεί να παίξει αντί της Ρωσίας να προέρχεται από το Nations League. Εξάλλου, από αυτή την διοργάνωση παίρνουν την ευκαιρία δύο εθνικές ομάδες. Αν επικρατήσει αυτή η σκέψη τότε η Ουγγαρία, θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ως πρωταθλήτρια του τρίτου γκρουπ στην δεύτερη κατηγορία. 

Υπάρχει, επίσης, πρόβλημα και με την έδρα καθώς η αναμέτρηση της Ρωσίας με την Πολωνία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 24 Μαρτίου στο «Dynamo Stadium» της Μόσχας. Προφανώς και πια δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν αγώνες εκεί. Άλλο ένα «καυτό» ζήτημα στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν UEFA και FIFA. 

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η Αλ Χιλάλ χτύπησε την πόρτα της Μάντσεστερ Σίτι για τον Μπερνάρντο Σίλβα
«Συμφώνησε με την Τσέλσι ο Μενιάν»
Στην κορυφαία εντεκάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος ο Παυλίδης (pic)
Πορτογαλία-Ισπανία: Ιβηρική «μάχη» με φόντο την κούπα
«Αφήνει την Παρί για τους Μπλέιζερς ο Σπλίτερ»
Επεισοδιακή ισοπαλία στα Τίρανα ανάμεσα σε Αλβανία και Σερβία
Ρονάλντο: «Είχα προτάσεις από ομάδες αλλά δε θα παίξω στο Παγκόσμιο Συλλόγων»
«Ματιές της Κλουμπ Αμέρικα στον Πελίστρι»
Οδήγησε την Τότεναμ στην κατάκτηση ενός μεγάλου τροπαίου και τελικά τον απέλυσαν
Το συγκινητικό μήνυμα του Λαουτάρο στους οπαδούς της Ίντερ