«Mόνη λύση να εξοντωθεί φυσικά ο Πούτιν»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, εξέφρασε τη συγκίνησή του σήμερα για τα δεινά των Ουκρανών, φτάνοντας στο σημείο να ευχηθεί την «ανατροπή» του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, από τον ίδιο του το λαό, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία 100.7, ο υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη πληροφόρησης των Ρώσων πολιτών γι’ αυτό τον πόλεμο από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Αν ο ρωσικός λαός έβλεπε τι κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, πόσο φοβισμένοι είναι οι Ουκρανοί και πόσες ανθρώπινες ζωές μπορεί να έχει στη συνείδησή του, τότε θα τον εκδίωκαν από το Κρεμλίνο», τόνισε ο Άσελμπορν.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ίσως είναι το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε, ότι ο Πούτιν θα εξοντωθεί φυσικά (σ.σ. από μια εξέγερση) για να σταματήσει όλο αυτό».

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Άσελμπορν εξήγησε ότι «είπε αυτά τα λόγια υπό συναισθηματική φόρτιση», αφού ενημερώθηκε από δυτικούς διπλωμάτες, που βρίσκονται στο εμπόλεμο πεδίο στην Ουκρανία, ότι ο ρωσικός στρατός επιτίθεται εναντίον αμάχων, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μεγάλου Δουκάτου, ιδρυτικού κράτους της ΕΕ, δήλωσε απαισιόδοξος για τις πιθανότητες επίλυσης αυτού του πολέμου με διπλωματικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων.

Σήμερα, έβδομη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα προσγειώθηκαν στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στόχο νέων βομβαρδισμών.

Τα πλήγματα στο Κίεβο και στο Χάρκοβο, που έχουν ήδη αφήσει δεκάδες νεκρούς, έχουν προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στον κόσμο, με τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και τις πράξεις αλληλεγγύης προς την Ουκρανία να πολλαπλασιάζονται.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»
«O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για τον Ντούντα»
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Ανέλυσαν το πλάνο τους οι Βραζιλιάνοι επενδυτές-«Θα γίνουν πέντε μετεγγραφές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Έδεσε με νέο συμβόλαιο τον Λιούις-Σκέλι η Άρσεναλ
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Πόσους θα χωράει και πόσοι θα μπορέσουν να δουν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown