Ναρκοπέδιο οι αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου-Πού σκαλώνει η τροποποίηση

Τη σκυτάλη από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, που ήταν ο εμπνευστής της κάρτας οπαδού, φαίνεται να παίρνει η νυν υπουργός, Στέφη Δράκου, η οποία φέρεται να είναι κάθετη για μη τροποποίηση του νόμου, για την κάρτα οπαδού, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αστυνομία.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάθεση της πρότασης νόμου από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, με την οποία εισηγείται τη δημιουργία κάρτα μέλους, την οποία θα εκδίδουν τα σωματεία, αντί ο ΚΟΑ, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των οργανωμένων οπαδών, το Υπουργείο μελέτησε τη συγκεκριμένη πρόταση, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του και τις ανησυχίες του, για ξεδόντιασμα του υφιστάμενου νόμου.

Μάλιστα, το Υπουργείο τραβά κόκκινες γραμμές στις όποιες τροποποιήσεις, αφού μια παρόμοια πρόταση είχε κατατεθεί και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό νομικών κενών από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας στην πρόταση Ευσταθίου, θέση την οποία αναμένεται να εκφράσουν ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, η οποία συνεδριάζει το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και η Αστυνομία, η οποία εκτιμά ότι η κάρτα φιλάθλου βοήθησε στην αποτροπή επεισοδίων στα γήπεδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναμένεται να τοποθετηθούν οι πρόεδροι των σωματείων των μεγάλων ομάδων, όπως επίσης και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών, για να θέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, οι οποίες είναι κατά βάση θετικές σε μια τέτοια τροποποίηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, όλες οι ομάδες πλην της ΑΕΛ και του Απόλλωνα τοποθετούνται θετικά στο ενδεχόμενο να αναλάβουν την έκδοση των καρτών μέλους, με τις δύο ομάδες της Λεμεσού να τηρούν σιγή ιχθύος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τάσσονται ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θετικά και τα κόμματα

Την ίδια ώρα, την ίδια άποψη με τις ομάδες φαίνεται να έχουν και τα κόμματα, τα οποία βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί ο νόμος.

Συγκεκριμένα, ο ΔΗΣΥ, φαίνεται να είναι θετικό στην πρόταση Ευσταθίου, ωστόσο θα αναμένει τη στάση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία κατέθεσε σημείωμα για τις απόψεις της, το οποίο θα αναγνώσει ενώπιον της Επιτροπής.

Από την άλλη, για το ΑΚΕΛ, ήταν πάγια η θέση κατά της δημιουργίας κάρτας φιλάθλου, κάτι που σημαίνει πως σε μια ενδεχόμενη τροποποίηση το πιο πιθανό είναι να μην φέρει ένσταση, ωστόσο το κόμμα θα αναμένει να ακούσει όσα θα λεχθούν ενώπιον της Επιτροπής Νομικών και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί. Σημειώνεται ότι βρίσκεται παράλληλα σε συζητήσεις με οπαδικά σύνολα για το όλο θέμα.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ τηρούν στάση αναμονής, ενώ θετική είναι και η άποψη της ΕΔΕΚ, αφού την πρόταση κατέθεσε βουλευτής του κόμματος.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΕΛΑΜ τάσσεται υπέρ, όπως επίσης και η ΔΗΠΑ και οι Οικολόγοι. Με βάση λοιπόν την στάση των κομμάτων φαίνεται ξεκάθαρα μια ροπή προς τροποποίηση του νόμους, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Νομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στόχος η νίκη για την ΑΕΛ κόντρα στην KK Plevlja
Νίκες για Ομόνοια και ΑΕΛ στην 8η αγωνιστική στο Futsal Ανδρών
Άρχισε προετοιμασία ενόψει Nations League η Εθνική Ομάδα Γυναικών
Ανεπιθύμητος συμβιβασμός στην Περιστερώνα
BINTEO: Έριξε τριάρα στην ΑΕΛ και ανέβηκε στην 6η θέση η ΑΕΚ
«Τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά την ήττα από την Ομόνοια, κάθε αντίπαλος είναι ξεχωριστός»
«Δεν δεχόμαστε από κανένα να μας στερεί αυτό που δικαιούμαστε στο γήπεδο»
Παπαδόπουλος: Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί καθηγητές διαιτησίας και αναλύουν τις φάσεις
Η ανάλυση του Κυπριανίδη για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα δύο ντέρμπι
Νέο πλήγμα με Γκαρσία στην Ανόρθωση