«Δέκα χρόνια μετά βλέπουμε πόσο δύσκολο ήταν αυτό που καταφέραμε...»

Επί ευκαιρίες της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρώην άσος των γαλαζοκιτρίνων, Γκουστάβο Μαντούκα, γυρίζει τον χρόνο πίσω στον ΣΠΟΡ FM και θυμάται. 

«Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα γιατί είκοσι μέρες πριν είχαν κάνει εγχείρηση στην Γερμανία και δεν ήταν σίγουρο ότι θα έπαιζα. Όλοι πίστευαν ότι είχαμε πιθανότητες να προκριθούμε. Παρά την ήττα με 1-0 υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα ανατρέπαμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στον επαναληπτικό κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι και ακολουθήσε ένα μεγάλο πάρτι».

Για τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία: «Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η δύναμη του συνόλου. Ήμασταν σαν οικογένεια και ξέραμε ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η απόλυτη συγκέντρωση που είχαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ξανά συμβεί τέτοια επιτυχία: «Είναι πολύ δύσκολο να ξανασυμβεί. Από αυτά που λέμε συμβαίνει μία φορά. Στο ποδόσφαιρο όμως λέμε ποτέ μην πεις ποτέ. Μόνο η είσοδος στους ομίλους είναι πολύ δύσκολο πόσο μάλλον να φτάσεις μέχρι τα προημιτελικά. Ο κόσμος στα επόμενα χρόνια περίμενε και απαιτούσε τις ίδιες επιτυχίες. Από τότε ξέραμε ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε χρόνο. Πλέον, δέκα χρόνια μετά βλέπουμε πόσο δύσκολο ήταν αυτό που καταφέραμε και πόσο δύσκολο είναι να επαναληφθεί».

Για τον φετινό ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Στον δεύτερο γύρο αντέδρασε και κάλυψε μέρος του εδάφους που έχασε. Είχε ένα μεγάλο σερί και απέκτησε ψυχολογία. Τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ και η ομάδα έχει λόγους να ονειρεύεται ότι θα τα καταφέρει».

Για τη στήριξη από φίλους των υπόλοιπων ομάδων: «Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι ένας λόγος που έχω σύνδεση με την Κύπρο γιατί νιώθω την εκτίμηση και από φίλους άλλων ομάδων πέραν του ΑΠΟΕΛ».

Για το που βρίσκεται τώρα: «Είμαι στο Τορίνο. Έχω μια εταιρία μάνατζερ για παίκτες και προπονητές. Θα έρθω σύντομα στην Κύπρο γιατί έχω ήδη κάποιους πελάτες όπως είναι ο Σατσιάς και ο Γκουστάβο του Ολυμπιακού».

Για τον Αΐλτον: «Ο Αΐλτον ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο. Ήταν το όνειρο του. Υπήρχε μια συζήτηση με τον ΑΠΟΕΛ αλλά δεν κατέληξε σε συμφωνία».

Δειτε Επισης

Το ιδιαίτερο αντίο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον κόσμο του Ηρακλή
Θλίψη στην ΑΕΛ και τον αθλητισμό, έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Καλοπαίδη Γρηγορίου-«Αντίο ''θεά του Ανέμου''»
Τέταρτος μακροβιότερος προπονητής στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας ο Δώνης
«Αποχωρεί από Φορταλέζα και συνεχίζει την καριέρα του στην Πάφο ο Νταβίντ Λουίζ»
Ο απολογισμός των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη και το πρόγραμμα των επαναληπτικών
Άντεξε στη Σλοβενία και παίζει στην Αρένα τα ρέστα της για πρόκριση η ΑΕΚ
Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά κέρδισε την Πούσκας Ακαντέμια ο Άρης
Κέρδισε την Τορπέντο και πάει στη Γεωργία για την πρόκριση η Ομόνοια
Ευχάριστα νέα στην Ανόρθωση-Άναψε πράσινο το CAS για άρση του εμπάργκο, εγγράφονται τα νέα αποκτήματα
Προσφέρει 100.000 και δημιουργεί ταμείο αλληλεγγύης η ΚΟΠ για τους πυρόπληκτους