Έπιασε… επι-Λειψία την Αταλάντα και μένει Ιταλία!

Ευρώπη ήταν και… πάει για την Αταλάντα! Οι «μπεργκαμάσκι» εμφάνισαν τις γνωστές παθογένειες στο Μπέργκαμο και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τη Λειψία (0-2), μένοντας εκτός συνέχειας του Europa League.

Πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά οι «ταύροι», που είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Ενκουνκού ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ για τον θρίαμβο των Γερμανών μέσα στο «Gewiss Stadium». Δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη η Αταλάντα!

Το ματς είχε καλό ρυθμό εξ αρχής, αλλά οι δύο ομάδες έπαιρναν μικρότερα ρίσκα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που ήταν… ροντέο από το πρώτο λεπτό. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 17’ όταν ο Γκουλάστσι έβγαλε το δυνατό σουτ του Μαλινόφσκι και στα… καπάκια η Λειψία έφυγε στην κόντρα-επίθεση, με τον Λάιμερ να σπάει στον επερχόμενο Ενκουνκού ο οποίος έγραψε το 1-0. Κουπμάινερς και Φρόιλερ απείλησαν με σουτ, αλλά δεν βρήκαν στόχο με το ημίχρονο να βγαίνει με τη Λειψία μπροστά στο σκορ.

Με την Αταλάντα να έχει τα ηνία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τους «μπεργκαμάσκι» να φωνάζουν για χέρι-πέναλτι, το οποίο δεν δόθηκε μετά και την εξέταση του VAR από τον Λαόθ. Στο 55’ ο Μούσο έκανε τραγικό λάθος, αλλά πρόλαβε να το διορθώσει πριν ο Λάιμερ σκοράρει σε κενή εστία, με τον Γκασπερίνι να φορτώνει παίκτες στον άξονα και στην επίθεση, αλλά το επιθυμητό γκολ να μην έρχεται.

Τελικά, σε μία ακόμη κόντρα-επίθεση, ο Ενκουνκού κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του Μούσο, με τον Γάλλο επιθετικό να σκοράρει από την άσπρη βούλα για να κλειδώσει τη νίκη (0-2) και την πρόκριση για τη Λειψία.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Παριζιάνικη υπεροχή και ραντεβού με την Ίντερ στον τελικό του Μονάχου
Ο Μαρτσίνιακ απαντά στην Μπαρτσελόνα-«Αυτά είναι βλακείες, δεν αδίκησα κανέναν»
Η Έβερτον κατέθεσε πρόταση για τον Ριτσάρλισον, επιθυμεί να αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος
Γιαμάλ: Δεν θα σταματήσω μέχρι να φέρουμε το Champions League στην Βαρκελώνη
Κοντά σε ανανέωση με τη Στεάουα ο Ηλίας Χαραλάμπους
Φραντσέσκο Ατσέρμπι... Από τη μάχη με τον καρκίνο, στην κορυφή της Ευρώπης
Παρί Σεν Ζερμέν-Άρσεναλ: Προβάδισμα οι Παριζιάνοι, όλα για όλα οι Λονδρέζοι!
Ο Βιρτς απορρίπτει Ρεάλ και Σίτι για να υπογράψει στην Μπάγερν
Μετά το clasico χωρίζουν οι δρόμοι Ρεάλ και Αντσελότι
Ο Αλόνσο θέλει να πάρει μαζί του στη Ρεάλ τον Ινκαπιέ