Στο κελί ο 22χρονος που τον τσάκωσαν με εκατοντάδες φυσίγγια και κροτίδες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου, διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 22 ετών από το Παραλίμνι, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά, μεταξύ άλλων, κλοπή και κατοχή εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Παραλίμνι στις 14 Απριλίου 2022.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕ) «στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται από την ΑΔΕ Αμμοχώστου για πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης κροτίδων, η Αστυνομία προχώρησε χθες Πέμπτη 14 Απριλίου στη σύλληψη νεαρού ηλικίας 22 ετών από το Παραλίμνι».

Εναντίον του νεαρού, πρόσθεσε, «διερευνώνται αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, πυρομαχικών, ειδών πυροτεχνίας, επικίνδυνων αντικειμένων και παράνομης κατοχής περιουσίας».

Είπε ότι στα πλαίσια αξιοποίησης πληροφοριών, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τμήματος και τις τελωνειακές αρχές προέβησαν σήμερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σε έρευνα στην οικία του 22χρόνου.

Σημείωσε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 136 στρατιωτικά φυσίγγια άγνωστου τύπου και διαμετρήματος, 1 κυνηγετικό φυσίγγιο, 2 σπρέι εκκένωσης επιβλαβών αερίων, 1 συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού μάρκας Stun Gun, 23 καπνογόνα, 60 πυροτεχνήματα και 216 κροτίδες διαφόρων τύπων και το χρηματικό ποσό των 8.060 ευρώ το οποίο πιστεύεται ότι προέρχεται από εμπόριο κροτίδων».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «ο 22χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου και ανακρινόμενος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ. Ο νεαρός  συνελήφθη εκ νέου σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες». Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απέσυρε ενδιαφέρον από την κούρσα για την προεδρία της ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Το σύστημα επέλεξε ξανά τον εαυτό του»
Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Στέλνουν τον Τάντιτς στον Ολυμπιακό οι Σέρβοι
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Ιταλία έκανε τη σωστή επιλογή, δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη»
Κληρώνει σήμερα για Πάφο, Ομόνοια και Άρη στο Champions League και Conference League-Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε εμπόλεμη κατάσταση ο ΠΑΟΚ-Θέλει να απαντήσει στον αιφνιδιασμό με μεταγραφές ο Σαββίδης
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»