«Φώτης Παπουλής, έφηβος ετών 37»

Αποθεώνουν τον Φώτη Παπουλή, μετά την  εμφάνιση στο χθεσινό διπλό της Ομόνοιας επί της Ανόρθωσης, για τα ημιτελικά του κυπέλλου, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας gazzetta, με τίτλο «Φώτης Παπουλής, έφηβος ετών 37» γίνεται εκτενής αναφορά για την παρουσία του 36χρονου άσου στο νησί μας.

Το δημοσίευμα:

Την «υπογραφή» του στη χθεσινή (26/4) νίκη της Ομόνοιας επί της Ανόρθωσης με 2-0 έβαλε ο Φώτης Παπουλής, αποτέλεσμα που έχρισε τους πράσινους ως το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού ώστε να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου.  

Ο 37χρονος άνοιξε το σκορ στο 11' της αναμέτρησης με ένα πανέμορφο σουτ/πλασέ σχεδόν από το σημείο του κόρνερ και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει όσο λίγοι την «τέχνη» του σκοραρίσματος.

Σημείο αναφοράς για το ποδόσφαιρο του νησιού, είναι πλέον ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έπαιξαν εκεί.

Φέτος «τρέχει» την 10η σεζόν του στο Νησί της Αφροδίτης, όπου πήγε το καλοκαίρι του 2012 για τον Απόλλωνα Λεμεσού και από εκείνο του 2020 παίζει στην Ομόνοια.

Ως τώρα με την «ιδιότητα» του «Κάτοικου Κύπρου» μετρά 356 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις εγχώριες και μη, όπου αθροιστικά έχει σημειώσει και 121 γκολ. Φέτος μόνο έχει ήδη βρει στόχο οκτώ φορές και μετρά δύο ασίστ, σε συνολικά 34 συμμετοχές του με το club.

Το συμβόλαιό του με τους «πράσινους»εκπνέει το καλοκαίρι του 2022, αλλά αν κρίνουμε από την παρουσία του στα γήπεδο πάει... φουλ για ανανέωση, αφού περνά δεύτερη νιότη. Τουλάχιστον για ακόμη μία σεζόν.

Η 6η Σεπτεμβρίου του 2018 ήταν για εκείνον μία ιδιαίτερη ημέρα, καθώς μερικές εβδομάδες πριν απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα και ντεμπουτάρισε τότε στην Εθνική της, σε ένα ματς κόντρα στην αντίστοιχη της Νορβηγίας.

Στα χρόνια του στο νησί κατέκτησε μέχρι στιγμής ένα Πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ, ενώ φέτος βρίσκεται με το 1,5 πόδι σε ακόμη έναν τελικό Κυπέλλου.

Παιανία λέγονταν το πρώτο του ποδοσφαιρικό «σπίτι», καθώς είναι απόφοιτος των «ακαδημιών» του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα του «τριφυλιού».

Ακολούθησε η... περιήγησή του στις μικρές κατηγορίες με Ολυμπιακό Λιοσίων, Αχαρναϊκό, Λαμία, Παναχαϊκή και Πυρσό Γρεβενών, μέχρι που τον Γενάρη του 2010 βρέθηκε στον Πανθρακικό της μεγάλης κατηγορίας. Στην Κομοτηνή και τον ΟΦΗ που πήγε λίγο αργότερα «έχτισε» το όνομά του και από εκεί μπήκε στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Πάντως η ιστορία ίσως και να είχε «γραφτεί» διαφορετικά αν ενδιάμεσα της διαδρομής που έκανε από τη Θράκη στην Κρήτη υπέγραφε στην ΑΕΛ όπου και είχε «κλείσει».

Πότε σκόραρε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία; Στις 24 Ιανουαρίου του 2010 και μόλις στη 2η εμφάνισή του στα «σαλόνια» με τη φανέλα του Πανθρακικού, όταν στο 83' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-1 στο ντέρμπι με την Ξάνθη.

Όταν ήταν μικρότερος έχει να λέει πως τον επηρέασε πάρα πολύ το ότι δεν πήρε ευκαιρίες στην πρώτη κατηγορία και προς στιγμήν σκέφτηκε ακόμη και να σταματήσει το ποδόσφαιρο, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ακόμη και τώρα θυμάται εκείνα τα χρόνια.

Υπευθυνότητα είναι η λέξη που τον χαρακτηρίζει και δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα χρόνια που παίζει στην Κύπρο είναι και αρχηγός. Τυχαίο ή μη η Ομόνοια με εκείνον στο γήπεδο έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό όμιλο (2020/21), ενώ από τον Απόλλωνα Λεμεσού έφυγε ως... κάτι παραπάνω από φίλος.

Λάτρης των τατουάζ, στο σώμα του υπάρχουν πολλά. Μάλιστα «χτύπησε» το πρώτο του όταν ακόμη πήγαινε σχολείο, ενώ τα περισσότερα αφορούν τα μέλη της οικογένειάς του και τη θρησκεία. Παράλληλα βλέπει κάποιος ιαπωνικές φράσεις, ενώ στο πίσω μέρος του λαιμού του βρίσκεται η έκφραση «Τhink positive».

Η σύζυγός του Γιώτα είναι ο άνθρωπος που του έχει σταθεί περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι μαζί για περισσότερα από 15χρόνια και έχουν δύο παιδιά. Μάλιστα γνωρίστηκαν τυχαία και πιο συγκεκριμένα σε τροχαίο (!), αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να δημιουργήσουν μία πολύ αγαπημένη, δεμένη και ευτυχισμένη οικογένεια.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί ακραίος, περιφερειακός φορ αλλά και κλασικό «9άρι».

Δειτε Επισης

Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Οι εκλεκτοί του Αναστασίου κόντρα στην Ανόρθωση
Έκοψε τα... φτερά του Άρη με τριάρα η Ομόνοια και πάει στο καμίνι του ΓΣΠ για να κόψει το εισιτήριο
BINTEO: Κάνει πάρτι πρόκρισης με δεύτερο γκολ στο Άλφαμεγα η Ομόνοια