Τέλος εποχής για τον Πικέ στην Μπαρτσελόνα

Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να αποτελέσει ο Ζεράρ Πικέ μετά από 14 χρόνια. Όπως κάνει γνωστό η καταλανική «Sport», ο Τσάβι είχε πριν από δύο εβδομάδες περίπου συνάντηση με τον 35χρονο στόπερ και τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει ενόψει της νέας σεζόν. 

Ο Τσάβι ανέφερε στον Πικέ πως τα προβλήματα τραυματισμών και φυσικής κατάστασης που αντιμετωπίζει, όπως και η εξωαγωνιστική του συμπεριφορά, είναι τα δύο βασικά ζητήματα που τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση. Παράλληλα, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες και πρώην συμπαίκτες στους «μπλαουγκράνα», ο Καταλανός τεχνικός του είπε πως δεν αμφισβητεί την ποιότητα και την αξία του, αλλά δεν θα μπορέσει να προσφέρει σημαντικά στη σεζόν που έρχεται.

Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά του ζητήματα, ο Τσάβι επικεντρώθηκε κυρίως στις πολλές ασχολίες που έχει εκτός γηπέδου ο Πικέ, όπου είναι μέτοχος μεταξύ άλλων στην Ανδόρρα αλλά έχει και διάφορες επιχειρήσεις στην κατοχή του. Κάτι που τον επηρεάζει άμεσα και στο αγωνιστικό και στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

Φυσικά, η διαφαινόμενη αποχώρηση του Πικέ από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να ωφελήσει οικονομικά την ομάδα και να ανοίξει χώρο στο ρόστερ για νέες μεταγραφές.

Ο Πικέ έχει κατακτήσει τα πάντα με τους Καταλανούς, ενώ στα 14 έτη που αγωνίζεται στην ομάδα έχει γράψει 602 συμμετοχές με 53 γκολ και 13 ασίστ. Στο παρελθόν έχει περάσει και από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαραγόσα, ενώ είναι 103 φορές διεθνής με την Ισπανία.

 

Δειτε Επισης

Ο Χοακίν Κορέα υπέγραψε με τη Μποταφόγκο μέχρι το 2027
Στα άκρα οι σχέσεις Γκιόκερες και Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα
Έξαλλος με την Σπόρτινγκ o Γιόκερες λόγω της αύξησης στο ποσό μεταγραφής του
Ο Ρανιέρι απέρριψε την εθνική Ιταλίας
Πρόθυμος να παραμείνει στη Σάντος ο Νεϊμάρ
Τέλος οι Έρικσεν, Έβανς και Λίντελοφ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Έρευνα για εμπλοκή του τερματοφύλακα της Ουντινέζε σε παράνομο στοιχηματισμό
Η Λεβερκούζεν θέλει τον Γκρίλις στη θέση του Βιρτς
Η Νότιγχαμ έστειλε επιστολή στην UEFA για τη συμμετοχή της Κρίσταλ Πάλας στο Europa League
Θέλει τον Φαμπιάν Ρουίθ η Αλ Νασρ