Παρουσίασε τη λύση στις εξετάσεις των Αστυνομικών ο Αρχηγός-Τι ισχύει με τους 46
15:06 - 13 Ιουλίου 2022
Οι προσλήψεις ειδικών αστυνομικών εξετάστηκαν στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συζήτησε τροποποίηση των βασικών Κανονισμών ώστε, αφενός να βελτιωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης νέων μέλων στην Αστυνομία και αφετέρου να παρασχεθεί το δικαιώμα σε όσους υποψήφιους απέτυχαν σε πρόσφατες επαναληπτικές ψυχομετρικές εξετάσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία να επαναδιεκδικήσουν την πρόσληψή τους σε επόμενη διαδικασία προσλήψεων, χωρίς να υποχρεούνται να επιτύχουν εκ νέου σε γραπτή εξέταση.
Ο Σωτήρης Ιωάννου, Βουλευτής ΕΛΑΜ, ανέφερε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας παρουσίασε στην Επιτροπή μια λύση που προνοεί ότι οι γραπτές εξετάσεις θα ισχύουν για δύο χρόνια, έτσι ώστε όσοι έχουν επιτύχει σ’ αυτές να μη χρειάζεται να παρακαθίσουν ξανά. Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προταθείσα λύση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πάρα πολλοί υποψήφιοι αστυνομικοί θα κοπούν επειδή θα παρακαθίσουν ξανά σε ψυχομετρικές εξετάσεις και κυρίως στο γνωστικό τεστ. Τάχθηκε δε υπέρ της κατάργησης του γνωστικού τεστ και της διατήρησης του τεστ προσωπικότητας, όπως έγινε και για τους 100 αστυνομικούς που προσλήφθηκαν πριν από κάποιους μήνες.
«Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις στην αστυνομία, υπάρχουν γύρω στις 600 κενές θέσεις. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να προσληφθούν τα άτομα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο αστυνομικό σώμα», τόνισε ο κ. Ιωάννου.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι θα ανοίξουν κάποιες θέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους υποψήφιους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις. Όσοι έχουν κοπεί στις ψυχομετρικές εξετάσεις τα δύο τελευταία χρόνια αλλά είχαν επιτύχει στις γραπτές, θα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς να χρειαστεί να ξαναδώσουν τις γραπτές εξετάσεις, εξήγησε, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί να δώσουν γνωστικό τεστ στη συνέχεια, άρα αναπόφευκτα κάποιοι θα κοπούν. «Υπάρχει δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη και δημιουργούνται μεγάλοι νομικοί κίνδυνοι», υπέδειξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ