Πλυντήριο χρημάτων τα κατεχόμενα-Μεταφορές εκατομμυρίων, τέσσερις συλλήψεις

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα για είσοδό τους στο ψευδοκράτος με χρηματικά ποσά που δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν και τα οποία φτάνουν τα 4,4 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν που καταγράφει τις περιπτώσεις αυτές, στις 8 Αυγούστου συνελήφθησαν πατέρας και γιος γιατί έφεραν 10 φορές στα κατεχόμενα από 150.000 ευρώ, ενώ στις 6 Αυγούστου συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας με 800.000 ευρώ στην κατοχή του, ο οποίος διαπιστώθηκε πως σε μια εβδομάδα είχε μεταφέρει στο ψευδοκράτος συνολικά 1,9 εκ ευρώ.

Με μισό εκατομμύριο ευρώ στη βαλίτσα του συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου άνδρας στις 19 Ιουλίου, στις 28 Ιουνίου ακόμη ένα άτομο από την Κωνσταντινούπολη έφτασε στα κατεχόμενα με 950.000 ευρώ. Στις 16 Ιουλίου στην τσάντα ωμοπλάτης ενός ακόμη επιβάτη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου εντοπίστηκε μισό εκ ευρώ.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει την δήλωση του «προέδρου» του «κακουργοδικείου» Λευκωσίας, Φαντίλλ Ακσούν πως το ψευδοκράτος «έχει το μερίδιό του στο μεταβαλλόμενο εγκληματικό πεδίο και την αύξηση των ηλεκτρονικών παράνομων στοιχημάτων».

Τόνισε ότι και η χώρα μας έχει πάρει το μερίδιό της από τους μεταβαλλόμενους τύπους εγκληματικότητας με την αύξηση των εικονικών ευκαιριών στον κόσμο. Είχε δε επισημάνει σε ομιλία του κατά την έναρξη του προηγούμενου «δικαστικού έτους» πως για το ξέπλυμα τέτοιου μαύρου χρήματος έχουν ανοιχθεί πολλοί λογαριασμοί σε τράπεζες στα κατεχόμενα και ήθελαν να χαρακτηριστούν αυτοί οι λογαριασμοί «εγκληματικό προϊόν».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες για την μεταφορά των χρημάτων δήλωσαν ότι έφερναν τα χρήματα για επένδυση, όμως δεν μπορούσαν να αποδείξουν ή να αιτιολογήσουν ποια θα ήταν αυτή η επένδυση.

Αναφέρει επίσης ότι τα ποσά που η «αστυνομία» εντοπίζει και κατάσχει μεταφέρονται στο «τμήμα εσόδων και φόρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απέσυρε ενδιαφέρον από την κούρσα για την προεδρία της ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Το σύστημα επέλεξε ξανά τον εαυτό του»
Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Στέλνουν τον Τάντιτς στον Ολυμπιακό οι Σέρβοι
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Ιταλία έκανε τη σωστή επιλογή, δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη»
Κληρώνει σήμερα για Πάφο, Ομόνοια και Άρη στο Champions League και Conference League-Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε εμπόλεμη κατάσταση ο ΠΑΟΚ-Θέλει να απαντήσει στον αιφνιδιασμό με μεταγραφές ο Σαββίδης
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»