Η αφιλόξενη Κύπρος για τον Ολυμπιακό και η «μικρή εμπειρία» του Απόλλωνα

Αφιέρωμα στις μάχες του Ολυμπιακού με κυπριακές ομάδες, κάνει το gazzetta.gr, το οποίο χαρακτηρίζει αφιλόξενη τη χώρα μας, για τους Πειραιώτες.

Σε ρεπορτάζ της ελληνικής σελίδας, αναφέρεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που αναμετρούνται οι δύο ομάδες, ενώ για τον Απόλλωνα σημειώνει ότι έχει μικρή εμπειρία για να κρίνει αν του αρέσουν ή όχι οι ελληνικές ομάδες.

Αυτούσιο το δημοσίευμα:

Όλα έτοιμα για την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα play off του Europa League. Αμφότεροι συναντιούνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρόλο που έχουν αγωνιστεί με ομάδες των χωρών τους ενώ, η ιστορία που έχουν χαράξει στις ελληνοκυπριακές μάχες, είναι μοιρασμένη όσον αφορά την παράδοση.

Από την μία ο Ολυμπιακός δεν νιώθει και τόσο... άνετα στην Κύπρο και από την άλλη, ο Απόλλων Λεμεσού έχει μικρή εμπειρία για να κρίνει αν του αρέσουν ή... όχι οι ελληνικοί σύλλογοι. Το Gazzetta σας θυμίζει τι συνδέει τους δύο συλλόγους.

Το πρόσφατο παράδειγμα με τον ΟΦΗ και η ιστορική στιγμή του Πανιωνίου στο Κύπελλο Κυπελλούχων...

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Απόλλων Λεμεσού έπαιξε κόντρα σε ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2020, ο κυπριακός σύλλογος αντιμετώπισε τον ΟΦΗ στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League, όπου λόγω κορωνοϊού, γινόντουσαν μονά παιχνίδια. Το σύνολο του Αυγουστή ήταν καλύτερο από τους Κρητικούς και με το γκολ του Σάλαι στο 50ο λεπτό, έφυγε με την πρόκριση από την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν είχε ίδια κατάληξη και η μάχη με τον Πανιώνιο, για τους «16» του Κύπελλο Κυπελλούχων το 1998/99.

Στο πρώτο παιχνίδι, στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης, ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-2, σε ένα παιχνίδι-ροντέο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ελληνικό σύλλογο να παίρνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Στην Κύπρο, το γκολ του Σαπουντζή ήταν αρκετό για να στείλει τον Πανιώνιο στους «8» του θεσμού και να γράψει ιστορία με την πορεία του, στερώντας από την κυπριακή ομάδα να πάει ακόμα πιο μακριά στην Ευρώπη.

Η ιδιαίτερη παράδοση με τους πρωταθλητές Κύπρου και τα... παραδείγματα του Ολυμπιακού!

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ξανά με τον Απόλλωνα Λεμεσού αλλά έχει παίξει σε συνολικά δέκα παιχνίδια απέναντι σε κυπριακές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια, η παράδοση είναι στη... μέση, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή της Κύπρου.

Για να ακριβολογούμε στο τελευταίο. Ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι του 2008, όταν ηττήθηκε με 3-0 στην Κύπρο και παρά τη νίκη με 1-0 στην Ελλάδα, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός συνέχειας. Έπειτα, στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2015/16, ο ελληνικός σύλλογος έπεσε πάνω στον ΑΠΟΕΛ, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν. Ο κυπριακός σύλλογος επικράτησε, τόσο στην Κύπρο με 2-0 όσο και στην Ελλάδα με 1-0, κερδίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Από εκεί και πέρα, κόντρα στην Ομόνοια, οι πρωταθλητές Ελλάδας πάλι δεν κέρδισαν στην Κύπρο (0-0) αλλά το 2-0 στον Πειραιά, τους έφερε στους ομίλους του Champions League. Απέναντι στην ίδια ομάδα, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε πανηγυρίσει τη πρώτη του νίκη (1-0) μέσα στην Κύπρο, το 1965, στο πλαίσιο πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με την οποία πήραν και την πρόκριση μετά το 1-1 στην Ελλάδα.

Τέλος, το απόλυτο παράδειγμα για το ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού, αποτελεί η επική πρόκριση επί της Ανόρθωσης, τη σεζόν 1998/99, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Μπορεί το 2-1 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, να άφηνε ανοιχτό το θέμα της πρόκρισης, όμως ο θρίαμβος με 4-2 μέσα στην Κύπρο, πρόσφερε μία ιστορική στιγμή για τους «ερυθρολεύκους» αλλά και έναν... οδηγό για το σύνολο του Κορμπεράν.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ