«Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»-Τι λέει η ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Με ανακοίνωση της η ΑΔΑΕ αναφέρει ότι υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο αναφορικά με την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα των υποκλοπών, ενώ σημειώνει ότι είναι έτοιμη να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του απορρήτου των επικοινωνιών. Παρέμβαση για την υπόθεση έκανε πριν από λίγο και η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που ζητά την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Το πρώτο μήνυμα του Πάμπλο Γκαρσία στους ΑΠΟΕΛίστες-«Το έργο μας θα είναι δύσκολο, θέλω πάντα να κερδίζω»
Το νέο εγχείρημα της FIFA-Τι είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και γιατί δημιουργήθηκε
Αυτή είναι η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος-Στις 23 Αυγούστου στη σέντρα οι ομάδες
Σπουδαίο break με Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 2-2 για την Οκλαχόμα απέναντι στους Πέισερς
Ο Χάρης Σαββίδης και οι «χαμένοι» κόκκινοι φάκελοι
«Δεν σκέφτομαι καν τη McLaren, δύσκολο να κερδίσουμε και τη Mercedes»
«Συναρπαστικό που έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων»
Ψάχνεται για Βαγιανίδη η Ρόμα-Περιμένει ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την πίεση για να κάνει δικό του τον Νίκο Ρογκαβόπουλο
Παρά τα σκαμπανεβάσματα έκανε το 2-0 στα ημιτελικά της Liga Endesa η Ρεάλ