Ν. Αναστασιάδης: Η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι αποτέλεσμα της προτεραιότητας που δώσαμε

Ικανοποίηση γιατί η ανάπτυξη που παρουσιάζει ο αθλητισμός στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, προκύπτει ως αποτέλεσμα της προτεραιότητας που δόθηκε από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό στη Βράβευση των Αρίστων Αθλητών της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο οργανωμένο σχέδιο ολιστικού εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αθλητισμού που περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί και τον βραχίονα της εφαρμογής της πολιτικής του κράτους καθώς και τον εντοπισμό και αξιοποίηση των νέων ταλέντων μέσω ενίσχυσης αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΚΟΑ και μέσω της επιχορήγησης ταλέντων και της υψηλής επίδοσης, αλλά και μέσω του νέου σχεδίου στήριξης των νεαρών αθλητριών και αθλητών με προοπτική.

Ο ΠτΔ στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην  λειτουργία των αθλητικών σχολείων και στην υλοποίηση προγραμμάτων, όπως είναι, ανάμεσα σε άλλα, αυτό του «Σχολικού Αθλητισμού Μέσης Εκπαίδευσης».

"Ανάμεσα στις άλλες ενέργειες, σημειώνω ότι προχωρήσαμε στη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον Αθλητισμό, μέσω της ετοιμασίας νέας αθλητικής νομοθεσίας, την οποία έχει αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι υιοθετήθηκε το Νέο Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αθλητών Υψηλής Επίδοσης και αυξήθηκαν οι επιχορηγήσεις των αθλητών, των σωματείων και των ακαδημιών, ετοιμάστηκαν νέα κριτήρια χρηματοδότησης των αθλητικών οργανισμών και εφαρμόστηκε ο Κώδικα Καλής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του οποίου εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των ομοσπονδιών, με απώτερο στόχο την όσο το δυνατό πιο ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών τους πόρων.  

Στα σημαντικά ο ΠτΔ συμπεριέλαβε ακόμη την θεσμοθέτηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στη βάση του Νόμου για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων και την υλοποίηση σημαντικών έργων αθλητικών υποδομών που συμβάλλουν παράλληλα στην πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, από το 2018 και εντεύθεν έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται υπό εξέλιξη ακόμη 70 έργα πέραν των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η δημιουργία του Νέου Γηπέδου Λεμεσού, η ανέγερση εγκαταστάσεων Αντισφαίρισης στη Λάρνακα, η ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας, τα Ποδοσφαιρικά Γήπεδο της Δόξας στην Κατωκοπιά και στον Κορμακίτη, η δημιουργία προπονητικού κέντρου ενόργανης Γυμναστικής για το Σωματείο Βύρων στη Λάρνακα, η έναρξη εργασιών του Maronite Sporting Center στη Λακατάμια, η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων Στίβου του ΓΣΠ και η έναρξη εργασιών Ανακατασκευής των εγκαταστάσεων Στίβου του Στελιος Κυριακίδης στην Πάφο.

"Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι στη βάση της στενής συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων, μέσα από τις εισηγήσεις, τις προτάσεις και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, ότι θα σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες" , ανέφερε ο Πρόεδρος.

Συνεχάρη θερμά τους βραβευόμενους, ως επίσης το σύνολο των υποψηφίων στις διάφορες κατηγορίες λέγοντας ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην πορεία του κυπριακού αθλητισμού.

Συνεχάρη και την ΕΑΚ για τον θεσμό των βραβείων, ο οποίος, είπε, παρέχει ισχυρά κίνητρα στους αθλητές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για να συνεχίσουν με ακόμη περισσότερη επιμονή την προσπάθειά τους.

"Η τήρηση αδιάβλητων και διαφανών διαδικασιών όσον αφορά την επιλογή των αρίστων, ανάγουν τον θεσμό στον υψηλότερο βαθμό αξιοπιστίας. Το πλέον σημαντικό, είναι ότι οι λειτουργοί του αθλητικού Τύπου, απόλυτα αφοσιωμένοι στην ορθή επιτέλεση της αποστολής τους, έχουν συμβάλει διαχρονικά μέσα από τις τοποθετήσεις και την εποικοδομητική κριτική τους στην εξελικτική πορεία του κυπριακού αθλητισμού", σημείωσε.

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τα αποδυτήρια της σχολής έγιναν σπίτι για τον προπονητή που ασελγούσε σε ανήλικες
«Στη φυλακή για 10 χρόνια η γυναίκα του Schumacher»-Tι δήλωσε φίλος του Michael
O Τσιτσιπάς αποκάλυψε το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα
Δρομέας με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε στον μαραθώνιο της Βαρκελώνης
Ανόρθωση και Ομόνοια στον τελικό κυπέλλου πετόσφαιρας
Χαμός στην προπόνηση του Τσιτσιπά στο Μαϊάμι
Μπήκαν στον ανοικτό στίβο τρεις Κύπριοι αθλητές φοιτητές στις ΗΠΑ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε σε ακόμα μία κορυφή στην ιστορία των Μπακς
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ο νικητής του 11ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας
Πέφτει στο Νο.10 η Μαρία Σάκκαρη