Τριάντα εκατομμύρια για καρέκλες από «χαρτί» και στέγη από εύφλεκτο υλικό;

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, σε άλλο ένα ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα, με τους ανεγκέφαλους να επισκιάζουν το αγωνιστικό κομμάτι και να κλέβουν τη δόξα από τους φυσικούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Μπορεί να ήταν το πρώτο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο νέο γήπεδο και πολλοί ίσως να πίστευαν ότι θα σέβονταν το στολίδι της πόλης τους, αλλά φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η βλακεία είναι ανίκητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έκτροπα και αψιμαχίες στο ντέρμπι-Έριχναν καρέκλες και φωτοβολίδες

Οι χούλιγκαν, έδειξαν πως για ακόμα μια φορά είναι ανίκητοι και δεν μπορούν να ελεγχθούν σε καμία περίπτωση από τους αρμόδιους, αφού πάνε στα γήπεδα πανέτοιμοι και εφοδιασμένοι για παν ενδεχόμενο. Από την άλλη, ναι μεν οι Αρχές επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη - και σωστά έπραξαν -, όμως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τους αρμόδιους και αυστηρότερα μέτρα για να σταματήσουν τέτοιου είδους επεισόδια, τα οποία είναι συνεχή το τελευταίο διάστημα. 

Το κόστος από τις ζημιές θα το επωμιστούν οι ίδιες οι ομάδες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο, ωστόσο, κάποια πράγματα που αφορούν το νέο γήπεδο, είναι αδιανόητα και εκτός λογικής, αφού όλοι γνώριζαν ότι σε κάποια στιγμή θα συνέβαιναν επεισόδια στο Alphamega Arena, όπως έγινε και σε όλα σχεδόν τα γήπεδα της Κύπρου. 

Από το πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο αξίας τριάντα και πλέον εκατομμυρίων, φάνηκε ότι οι καρέκλες του σταδίου ήταν... χάρτινες, αφού με το παραμικρό έσπαγαν ή μπορούσαν να βγουν από το χώρο που ήταν τοποθετημένες. Αυτές οι καρέκλες, έγιναν όπλα στα χέρια των χούλιγκαν, οι οποίοι με περισσή ευκολία τις τραβούσαν και τις έριχναν προς την αντίπαλη εξέδρα, με κίνδυνο να τραυματίσουν και να τραυματιστούν. Έστω λοιπόν ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν και νέα καθίσματα θα τοποθετηθούν στο χώρο που ήταν τα προηγούμενα, ποιος εγγυάται ότι σε ένα άλλο παιχνίδι δεν θα συμβεί το ίδιο; Κι ακόμη χειρότερα, ποιος εγγυάται ότι οι ανεγκέφαλοι δεν θα τις ρίξουν προς το γήπεδο, στοχεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος θα τραυματιστεί εάν χτυπηθεί από ένα τέτοιο αντικείμενο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα βίντεο από τα έκτροπα στο νέο γήπεδο Λεμεσού

Η φωτοβολίδα που έβαλε φωτιά στο στέγαστρο

Ένα άλλο περιστατικό που δεν έλαβε μεγάλη έκταση αφού ήταν εκτός σταδίου και εκτυλίχθηκε είκοσι επτά πριν την έναρξη του αγώνα, αφορούσε τη ρίψη φωτοβολίδας - προφανώς με πιστόλι - η οποία κατέληξε στο στέγαστρο πάνω από την ανατολική εξέδρα του σταδίου και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έθεσε πυρκαγιά στην οροφή. 

Η πυρκαγιά έγινε αμέσως αντιληπτή από τα μέλη της Υπηρεσίας που ήταν καθήκον τη δεδομένη στιγμή και αμέσως κατασβέστηκε, ωστόσο, οι συνέπειες ίσως να ήταν χειρότερες εάν οι Πυροσβέστες δεν ήταν σε ετοιμότητα. 

Κάποιος μπορεί να διερωτηθεί πώς το στέγαστρο πήρε φωτιά από την φωτοβολίδα. Η απάντηση είναι απλή και αφορά την κατασκευή του στεγάστρου, για το οποίο έγινε χρήση πολυουρεθάνης, όπως εξήγησε αρμόδια πηγή στον REPORTER. Η πολυουρεθάνη είναι ένα είδος πλαστικού και το οποίο βρίσκει εφαρμογή σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από τη δημιουργία ειδικών καλουπιών, μέχρι τη χρήση του ως μονωτικό υλικό και τη δημιουργία μηχανημάτων και επίπλων. Χρησιμοποιείται εξάλλου κατά κόρον στις κατασκευές για την δημιουργία θερμομονωτικών πάνελ πολυουρεθάνης. Σημειώνεται ότι η υγρή πολυουρεθάνη είναι και καρκινογόνος ουσία, όπως και οι αναθυμιάσεις που βγάζει μέχρι να σταθεροποιηθεί. 

Είναι λοιπόν απορίας άξιο, αν με μια φωτοβολίδα τέθηκε φωτιά στο στέγαστρο, τι θα συμβεί εάν οι χούλιγκαν αποφασίσουν να ρίξουν αριθμό τέτοιων αντικειμένων, κατά τον ίδιο τρόπο στο στέγαστρο. Οι περισσότεροι, ίσως να μην θέλουν καν να σκέφτονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού θα υπάρξει ο κίνδυνος απώλειας μέχρι και ζωών.

Ο REPORTER επικοινώνησε με αρμόδιο πρόσωπο από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, ο οποίος εξήγησε ότι οι άδειες για τα στάδια εκδίδονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο δεσμεύτηκε να διευκρινίσει τι ισχύει στην περίπτωση του σταδίου Alphamega Arena και κατά πόσον το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το στέγαστρο είναι ασφαλές και ακίνδυνο. 

Ψάχνει τα CCTV η Αστυνομία

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λεμεσού, που συστάθηκε για να διερευνήσει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα. 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που άνοιξε το νέο γήπεδο, που θα χρειαστεί να γίνει έλεγχος μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, για να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις οι κάμερες να μην ήταν διαφωτιστικές, αφού είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν δυσδιάκριτες φωτογραφίες να δίδονται στη δημοσιότητα, ωστόσο δεδομένου ότι το Alphamega Arena έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κλειστό κύκλωμα, αναμένεται και η ποιότητα των φωτογραφιών των προσώπων που αναζητά η Αστυνομία να είναι σαφώς βελτιωμένη.

Πάντως, όπως φάνηκε και από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ανεγκέφαλοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κάτι που θα καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συστάθηκε ανακριτική ομάδα για τα έκτροπα στο Άλφα Μέγα

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO