Τεράστια καμπάνα στη Γιουβέντους, αφαίρεση 15 βαθμών

Τεράστια καμπάνα για την Γιουβέντους! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, οι «μπιανκονέρι» τιμωρήθηκαν από το δικαστήριο με ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών! 

 Το Ομοσπονδιακό Εφετείο αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα για επανέναρξη της υπόθεσης, παίρνοντας την απόφαση να αυξήσει την ποινή που είχε προταθεί από 9 βαθμούς σε 15! Μάλιστα, αυτή η αύξηση της ποινής έγινε με το σκεπτικό πως η «Γηραιά Κυρία» θα μείνει πολύ μακριά από την πρώτη εξάδα και δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ως μια παραδειγματική τιμωρία.

Πρόκειται για το σκάνδαλο «plusvalenze», το οποίο αφορά τους πειραγμένους ισολογισμούς που παρουσίαζε η Γιουβέντους, κάνοντας εικονικές μεταγραφές και δημιουργώντας υπεραξίες σε ποδοσφαιριστές με πολύ μικρή αξία!

Παράλληλα, υπήρξαν και βαριές ποινές για διάφορα στελέχη των «μπιανκονέρι», ενώ θα ζητηθεί από την ιταλική ομοσπονδία να υπάρξει… επέκταση των ποινών και σε ευρωπαϊκό-παγκόσμιο επίπεδο (FIFA, UEFA). Ο Παράτιτσι, πρώην αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους και νυν της Τότεναμ, τιμωρήθηκε με 2,5 χρόνια εκτός ποδοσφαίρου, ενώ ο Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος) με δύο χρόνια. Οι Μαουρίτσιο Αριβαμπένε (Διευθύνων Σύμβουλος), Πάβελ Νέντβεντ και Γκαριμπέρτι τιμωρήθηκαν επίσης με 12 μήνες, ενώ ο Τσερουμπίνι με 10.

Σημειώνεται πως η ποινή είναι εφέσιμη και η Γιουβέντους θα καταθέσει έφεση ώστε να μειωθεί. Να σημειωθεί επίσης πως ο δικαστής δεν επέβαλε ποινή σε κάποια άλλη ομάδα που εμπλεκόταν στο εν λόγω σκάνδαλο, παρά μόνο στη Γιουβέντους.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Ο Μούντρικ αντιμετωπίζει μέχρι και τετραετή αποκλεισμό λόγω απαγορευμένης ουσίας
Συμφώνησε με Τζάκα η Μίλαν και περιμένει τη Λεβερκούζεν
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Πρεμιέρα με τριάρα για τη Ρίβερ Πλέιτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Η Νότιγχαμ πιέζει τη Λίβερπουλ για τον Τσιμίκα-Tο ποσό που ζητούν οι Reds
Η Επιτροπή Διαιτήτων διέγραψε τον Ντέιβιντ Κόουτ για το VIDEO εις βάρος του Κλοπ και της Λίβερπουλ
Ο πατέρας Κέρκεζ αποκάλυψε πως ο γιος του θα παίζει στη Λίβερπουλ
Θέλει να κάνει δικό της τον Φοφανά η Τσέλσι
Πάει Μπαρτσελόνα με τρελό συμβόλαιο ο Νίκο Γουίλιαμς