Ράγισε καρδιές η μητέρα του Άλκη-«Κοιτάξτε με στα μάτια, 12 μάνες κι ούτε μια συγγνώμη»

Με τη συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι η μητέρα του Άλκη, κοιτάξτε με!» φώναξε οργισμένη η κα. Μελίνα προς τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, την ώρα που ήρθε η σειρά της να καταθέσει ενώπιον της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.  

Η ίδια τόνισε πως περίμενε εδώ και έναν χρόνο αυτή την στιγμή. «Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι».

Στην σοκαριστική κατάθεσή της επεσήμανε πως δεν υπάρχουν λόγια για να μιλήσει για το παιδί της. «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, τόνισε πως εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. «Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας».

Σε αυτό το σημείο, απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους υπεράσπισης και φώναξε: «Γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 30 χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης, και τόνισε πως κανείς από τους κατηγορουμένους δεν παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με καραμπίτ».

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η μητέρα του Άλκη, γύρισε και πάλι προς τους κατηγορουμένους, λέγοντας τα ονόματά τους με την σειρά, και ανέφερε πως «από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια».

Πηγή: gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Ρίγη συγκίνησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων στην ΑΕΚ, ο Αλμέιδα με έκανε επιθετικό και με απογείωσε»
«Την εκδικητικότητά της η ΑΕΚ θα τη βρει μπροστά της»
Τραγωδία της Θύρας 7: Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά κανείς δεν ξεχνά τα 21 αδικοχαμένα παιδιά
Athens Kallithea: Ανακοίνωσε την απόκτηση του 40χρονου γκολκίπερ Νίκι Μαενπά
Super League 1: Σέντρα στην 22η αγωνιστική με το Βόλος - Παναιτωλικός
Τραγωδία Θύρας 7: Το συγκλονιστικό βίντεο του Ολυμπιακού με τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια
Ο Βιλένα πάει δανεικός στην Αλάνιασπορ και o ΠΑΟ αφαιρεί 700.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του
«Πουθενά στη γη, ίσως στη Βόρεια Κορέα, δεν επιβάλλονται δύο ποινές για το ίδιο αδίκημα»
Ολυμπιακός: Το μυθικό σχόλιο του Τζίμα για το γκολ του Μουζακίτη στο ντέρμπι