Απαγόρευσαν την κυπριακή σημαία στο γήπεδο της Τότεναμ-Βλέπουν τουρκικό δάκτυλο

Έντονες αντιδράσεις από Κύπριους και άλλους οπαδούς της Τότεναμ στη Βρετανία προκάλεσε η απόφαση από το σύλλογο να απαγορεύσει την τοποθέτηση της κυπριακής σημαίας από φιλάθλους στις εξέδρες του Tottenham Hotspur Stadium.

Η απόφαση, που γνωστοποιήθηκε στους Βρετανοκύπριους ιδιοκτήτες της σημαίας, προκάλεσε αίσθηση, καθώς η συγκεκριμένη σημαία αποτελεί σημείο αναφοράς στην έδρα των Spurs, αλλά και σε εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Όπως ανακοίνωσαν στις 20 Ιανουαρίου οι τρεις συγγενείς που είναι ιδιοκτήτες της σημαίας, ο σύλλογος τους κοινοποίησε την απόφαση απαγόρευσης κάνοντας λόγο για σημαία με «πολιτικό» υπόβαθρο, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Οι τρεις Κύπριοι οπαδοί της Τότεναμ απέρριψαν το επιχείρημα του συλλόγου ως «βλακείες», τονίζοντας πως «η σημαία της Κύπρου 100% δεν είναι πολιτική σημαία».

Η σημαία της Κύπρου έχει ακόμα και το δικό της λογαριασμό στο Twitter και στο Instagram, κάτι που αξιοποίησαν οι διαχειριστές για να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα που ανέκυψε.

Οι αντιδράσεις των υπολοίπων φιλάθλων του συλλόγου τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε διαδικτυακά φόρουμ ήταν τόσο έντονη, ώστε 64 λεπτά μετά από την ανακοίνωση από τους λογαριασμούς της ‘Spurs Cyprus Flag’, ο σύλλογος ενημέρωσε τους τρεις Κύπριους ότι η απαγόρευση ανακαλείται.   

Στα ίδια φόρουμ η εκτίμηση που διατυπώνεται από πολλούς φιλάθλους για το λόγο της αρχικής απόφασης της Τότεναμ είναι πως από φέτος η ομάδα έχει ως νέο χορηγό μια γνωστή τουρκική εταιρεία παράδοσης τροφίμων και γευμάτων.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τότεναμ που ρωτήθηκε από το ΚΥΠΕ παρέπεμψε στην πολιτική του συλλόγου περί σημαιών στο γήπεδο. Η πολιτική αυτή αναφέρει ότι «ο Σύλλογος πάντα θεωρούσε πως ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι στιγμή να επιδειχθεί πρωτίστως πίστη σε μία ποδοσφαιρική ομάδα».

«Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να επιδεικνύονται σημαίες οποιασδήποτε πολιτικής ή θρησκευτικής σύνδεσης ή ο,τιδήποτε θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί εμπρηστικό - αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εθνικές σημαίες σε περιόδους πολιτικών διενέξεων, εκστρατειών ή ζητημάτων», προστίθεται.

Επ’ αυτού ο εκπρόσωπος των Spurs πρόσθεσε προς το ΚΥΠΕ ότι «αναγνωρίζουμε πως η πολιτική αυτή είναι ανοιχτή σε ερμηνείες και ως εκ τούτου θα επιτρέψουμε τη σημαία στο στάδιο ενόσω επαναξιολογούμε την πολιτική».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη υπάλληλος ξενοδοχείου για ρατσιστικές ύβρεις εναντίον παικτών του Μαρόκου
Ρονάλντο και Κακά ψήνουν τον Αντσελότι να αναλάβει την Εθνική Βραζιλίας
Παίκτες της εθνικής Περού πλακώθηκαν με αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας
Ο Σβιντέρσκι έδωσε στον Σάντος την πρώτη νίκη του με την Πολωνία
Δια πυρός και σιδήρου για το 2/2 η Γαλλία-Ξέσπασε με τριάρα η Ολλανδία
Λυτρωτής Βλάχοβιτς και βλέπει Euro από… τώρα η Σερβία-Με άνεση η Ουγγαρία
Δια πυρός και σιδήρου για το 2/2 η Γαλλία-Ξέσπασε με τριάρα η Ολλανδία
«Όχι» του Μόντριτς στην Αλ Νασρ
Άφησε ζημιά στα ταμεία της Τσέλσι η υπόθεση με τον Αμπράμοβιτς
«Όχι» από Μπουσκέτς σε Μπαρτσελόνα