Έκλεισε η μονομαχία Τσιτσιπά-Τζόκοβιτς-Όλα τα δεδομένα για τον σπουδαίο αγώνα

Ραντεβού με την ιστορία έχουν το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30, Eurosport 1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς οι οποίοι θα κοντραριστούν στον τελικό του Australian Open.

Οι δύο τενίστες ξεπέρασαν τα εμπόδια των Χατσάνοφ και Πολ αντίστοιχα για να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής σε έναν τελικό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κάτι παραπάνω από ένας αγώνας

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς θα μονομαχήσουν σε ένα παιχνίδι που σημαίνει πολλά και για τους δύο. Πρώτα απ' όλα κρίνεται το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Όποιος από τους δύο πάρει τη νίκη τότε θα ανέβει αυτόματα στο Νο1 προσπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε στη Μελβούρνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου Grand Slam τίτλου του και να επιβεβαιώσει ότι δικαιολογημένα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους.

Στην αντίπερα όχθη ο Νόλε θέλει απλά να μεγαλώσει το μύθο του. Εάν φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στην Μελβούρνη τότε θα φτάσει στους 22 σε Grand Slam και θα φτάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ναδάλ.

Παράλληλα, θα φτάσει στους 10 τίτλους στο Australian Open και θα γίνει μόλις ο δεύτερος μετά τον Ισπανό ο οποίος θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό κατακτήσεων. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ναδάλ έχει 14 στο Roland Garros.

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Τζόκοβιτς κατάφεραν να φτάσουν απόλυτα ελεγχόμενα στον τελικό του Australian Open έχοντας ελάχιστες απώλειες σετ κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Ο Έλληνας τενίστας στην πορεία του μέχρι τον τελικό έχασε μόλις τρία σετ. Αρχικά απέκλεισε τους Αλίς, Χιτζικάτα και Χρίεκσπουρ δίχως. Η πρώτη του μεγάλη δοκιμασία ήρθε στον τέταρτο γύρο όπου χρειάστηκε πέντε σετ για να κάμψει την αντίσταση του Γιανίκ Σίνερ, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε χάνοντας ένα σετ κόντρα στον Χατσάνοφ.

Από την άλλη ο Τζόκοβιτς έχασε μόλις ένα σετ παρά τον τραυματισμό του. Ο Νόλε πέρασε δίχως απώλεια τον πρώτο γύρο απέναντι στον Καρμπάγες Μπαένα, έχασε ένα σετ από τον Κοακόντ και στη συνέχεια δεν έχασε άλλο απέναντι στους Ντιμιτρόφ, Ντε Μινόρ, Ρούμπλεβ και Πολ.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων

Αυτή θα είναι η 13η φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι. Στις προηγούμενες 12 αναμετρήσεις εκείνος που κυριαρχεί ξεκάθαρα είναι ο Νόλε.

Ο 35χρονος Σέρβος έχει επικρατήσει στους 10 από τους 12 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο τους το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, τρέχει αήττητο σερί εννιά αγώνων.

Συγκεκριμένα η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Τζόκοβιτς ήταν το Μάιο του 2019 στην Σανγκάη.

Πηγή: sport24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών