Κατάθεση ψυχής από Τσιτσιπά-Ανώτερος ο Τζόκοβιτς, σήκωσε το 22ο Grand Slam

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στο μεγαλείο του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του στο Australian Open και να βρεθεί για πρώτη φορά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ουσιαστικά δεν πλησίασε ποτέ κατά τη διάρκεια του ματς. Και αυτό διότι ο μυθικός Σέρβος τενίστας δεν του το επέτρεψε. Παίζοντας καταπληκτικά απ' την αρχή μέχρι και το τέλος, ο Νόλε επικράτησε 3-0 σετ (6-4, 7-6, 7-6) και κατέκτησε το 22ο Grand Slam στην καριέρα του φτάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ράφα Ναδάλ και αφήνοντας πίσω του στα 21 τον έτερο των Big 3 Ρότζερ Φέντερερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανώτερος ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-0 σετ τον Τσιτσιπά στον τελικό

O τρομερός Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ανίκητος επί αυστραλιανού εδάφος απ' το 2018 και μετρά 41 σερί νίκες στο Australian Open, έφτασε τις δέκα κατακτήσεις στο τουρνουά της Μελβούρνης (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, 2023), ενώ πέρυσι δεν του είχαν επιτρέψει να αγωνιστεί διότι ήταν (και παραμένει ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού). Παράλληλα, επέστρεψε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο τελικό καριέρας σε Grand Slam μετά το Roland Garros του 2021, ηττήθηκε και πάλι απ' τον Σέρβο που έδειξε ότι η νέα γενιά του τένις χρειάζεται ακόμα να διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για να πλησιάσει τον ίδιο και τους έτερους GOAT. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο Έλληνας πρωταθλητής κινείται στο υψηλότερο τενιστικό επίπεδο. Δείχνει ότι είναι ένας απ' τους καλύτερους της νέας γενιάς και στα 24 χρόνια του μπορεί να ελπίζει ότι οι τίτλοι αλλά και το νούμερο 1 θα έρθουν κάποια στιγμή.

Έδειξε τις προθέσεις του από νωρίς ο Τζόκοβιτς

Το πρώτο σετ άρχισε με τον Τσιτσιπά να μοιάζει αγχωμένος και πιεσμένος σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς, που φάνηκε πολύ προσηλωμένος στο παιχνίδι του και στον στόχο του. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και γρήγορα πέτυχε ένα μπρέικ για το 3-1. Κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο σερβίς του και έφτασε δίχως να δυσκολευτεί στην επικράτηση με 6-3 έπειτα από 38 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς απελευθερώθηκε, έγινε πιο επιθετικός, έπαιξε καλύτερο τένις και έβαλε δύσκολα στον Τζόκοβιτς. Μάλιστα, ενδεχομένως στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, είχε σετ πόιντ στο 5-4 αλλά ο Σέρβος που είχε αρχίσει να εκνευρίζεται, απάντησε και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ έφτασε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς πήρε προβάδισμα με 4-1, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε αλλά ο Σέρβος με ένα σερί 3-0, τελείωσε το σετ στο 7-4 μετά από 1 ώρα και 11 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς άρχισε ιδανικά κάνοντας μπρέικ στον Τζόκοβιτς με το ξεκίνημα (1-0). Ήταν το πρώτο μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου απ' το ξεκίνημα του ματς. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς ήταν αποφασισμένος να μην... χαρίσει τίποτα και απάντησε αμέσως με δικό του μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι δυο τενίστες κράτησαν το σερβίς του στη συνέχεια φτάνοντας και πάλι στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε απέναντι στον Τσιτσιπά που έχασε την πίστη του και έχασε τη μάχη στο τάι μπρέικ με 7-5.

Πολλές φορές η Rod Laver Arena θύμισε ποδοσφαιρικό γήπεδο με έντονους πανηγυρισμούς καθώς και οι δυο παίκτες είχαν πολύ ένθερμο. Στις εξέδρες υπήρξαν χιλιάδες Έλληνες ομογενείς κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης