Επιτρέπει σε τενίστες να αγωνίζονται με κορωνοϊό το Australian Open

Οι τενίστες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Australian Open, δεν θα υποχρεωθούν να κάνουν τεστ για την COVID-19 και θα μπορούν να παίξουν ακόμη κι εάν φέρουν τον ιό, δήλωσε σήμερα (9/1), ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Η πολιτική υγείας, που σύμφωνα με τον Τάιλι αντικατοπτρίζει αυτό που συνέβαινε στην ευρύτερη κοινότητα, είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή από τα αυστηρά πρωτόκολλα που περιέβαλαν το τουρνουά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το τουρνουά του 2021, διεξήχθη σε μια βιοασφαλή «φούσκα», με θεατές αποκλεισμένους για αρκετές ημέρες μετά το ξέσπασμα του ιού στην κοινότητα, ενώ πέρυσι ο εννέα φορές πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς, απελάθηκε λόγω της στάσης του κατά του εμβολιασμού.

«Θέλαμε απλώς να παρακολουθήσουμε αυτό που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην κοινότητα», είπε ο Τάιλι στους δημοσιογράφους στο Melbourne Park και πρόσθεσε: «Έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια σύσταση να μείνετε μακριά όταν είστε άρρωστοι, ενώ το ιατρικό μας επιτελείο θα συνεχίσει να το παρακολουθεί, με τους παίκτες ξεχωριστά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο παίκτης του κρίκετ, Ματ Ρένσοου, αγωνίσθηκε κανονικά για την Αυστραλία σε έναν αγώνα δοκιμών πέντε ημερών με την Νότια Αφρική στο Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Ρένσοου, απομονώθηκε από τους συμπαίκτες του τις πρώτες τρεις ημέρες του αγώνα, αλλά επέστρεψε, μετά από αρκετά αρνητικά τεστ.

«Έχουμε καταστήσει σαφές στους παίκτες μας, καθώς και στο προσωπικό μας, πως εάν κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία, να μείνει σπίτι», εξήγησε ο Τάιλι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια
Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό