Στον Γενικό Εισαγγελέα τα πορίσματα για Κούμα και Ομοσπονδία Ορειβασίας-Υποδεικνύονται ποινικά αδικήματα για τρία πρόσωπα

Στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, παρέδωσε το πόρισμα που επιρρίπτει ευθύνες για ασυμβίβαστο στον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Εβδομάδα, η Επιτροπή, αποφάσισε να υιοθετήσει στο σύνολο του το πόρισμα των Ερευνώντων Λειτουργών που διόρισε για το θέμα, Ηλία Στεφάνου και Ευθύμιο Ευθυμίου, καθώς επίσης και να εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, τον διορισμό ποινικού ανακριτή για συγκεκριμένα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πόρισμα των ανακριτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή υποδεικνύει πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από ποινικό ανακριτή, ο οποίος έχει την εξουσία για παράδειγμα να λάβει καταθέσεις σε ανακριτικό επίπεδο και να διενεργήσει εξετάσεις, που δεν έχει την εξουσία να πράξει ένας ερευνών λειτουργός.

Το πόρισμα για το ασυμβίβαστο του Γιώργου Κούμα, περιλαμβάνεται σε δέκα boxfiles τα οποία αναμένεται να μελετηθούν από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ώστε να αποφασισθεί, εάν θα υιοθετήσουν την Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και γενικότερα να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελές, παρέλαβαν το μαρτυρικό υλικό, από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Ευθυμίο Ευθυμίου, ωστόσο δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις.

Σημειώνεται πως, μαζί με το πόρισμα για το ασυμβίβαστο του προέδρου της ΚΟΠ, ο Ευθύμιος Ευθυμίου παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα και δεύτερο πόρισμα, σε σχέση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.), όπου επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού, Νίκου Γεωργίου προκύπτει ασυμβίβαστο για δύο άτομα.

Για αυτά τα δύο άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, υποδεικνύονται επίσης πιθανά ποινικά αδικήματα, με την επιτροπή να ζητά τον διορισμό ανεξαρτήτου ποινικού ανακριτή.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου η Επιτροπή να ανακοινώσει τις αποφάσεις της σε ό,τι αφορά ακόμη ένα πόρισμα που σχετίζεται για υπόθεση ασυμβίβαστου και ενδεχομένως διαφθοράς στο αεροβόλο πιστόλι.

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε