Απογοήτευση ΠΑΣΠ για τις θέσεις Υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό

Τεράστια απογοήτευση για θέσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με τον κατώτατο μισθό, οι οποίες αναφέρονται σε επιστολή που στάλθηκε στην ΚΟΠ και υπογράφεται από τον ανώτερο διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, εκφράζει ο παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, στην επιστολή αυτή αναφέρονται αριθμός ωρών, οι οποίες κατ’ ισχυρισμό αντιστοιχούν στις ώρες απασχόλησης ποδοσφαιριστών της Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας Ανδρών, της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, των γυναικείων πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων φούτσαλ.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι ώρες απασχόλησης ανέρχονται σε 45 για την Α’ Κατηγορία, σε 21 για τη Β’ Κατηγορία και 12 για τη Γ’ Κατηγορία, την Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ, το Γυναικείο Πρωτάθλημα και το Πρωτάθλημα Φούτσαλ.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω ωρών, οι κατώτατοι μισθοί ανά κατηγορία και πρωτάθλημα ανέρχονται στα 940 ευρώ για την Α’ Κατηγορία, 439 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία και 251 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες και πρωταθλήματα.

Ο υπολογισμός των πιο πάνω ωρών είναι, σύμφωνα με τον ΠΑΣΠ, «αυθαίρετος, λανθασμένος και προϊόν μη δέουσας έρευνας». Είναι υπολογισμός, όπως σημειώνεται, στον οποίο το Υπουργείο κατέληξε χωρίς να ρωτήσει τον ΠΑ.Σ.Π. ή τους εργοδοτούμενους, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές και ακόμα χωρίς καν να ρωτήσει τα ίδια τα σωματεία, δηλαδή τους εργοδότες και είναι υπολογισμός στον οποίο κατέληξε χωρίς καμία απολύτως πραγματική επί τόπου έρευνα και επιθεώρηση.

Ο ΠΑ.Σ.Π. καλεί, καταλήγει η ανακοίνωση, τον έντιμο Υπουργό να αναιρέσει και να αποσύρει την πιο πάνω επιστολή και απόφαση του Υπουργείου, και επίσης τον καλεί σε συνάντηση για συζήτηση βάσει των πραγματικών και ορθών δεδομένων και πάντα έχοντας υπόψη τις πρόνοιες του διατάγματος.

Δειτε Επισης

Πώς μπορούν να αλλάξουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του 2024/25 για την Ελλάδα αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League
Ποντένσε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τελικό, θα πάμε βήμα-βήμα»
Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο