Kατηγορούμενος και ο Λαπόρτα για δωροδοκία διαιτητών

Στα τέλη του περασμένου μήνα ο δικαστής Χοακίν Αγκιρέ έχει εκδώσει διάταγμα με το οποίο υποστήριζε ότι οι πληρωμές από την Μπαρτσελόνα στον πρώην αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών (CTA), Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, συνιστούν αδίκημα δωροδοκίας.

Κατηγορούμενοι βρέθηκαν δύο πρώην πρόεδροι των Καταλανών, ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και ο Σάντρο Ροσέλ.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο Νεγκρέιρα έλαβε σχεδόν επτά εκατομμύρια ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 από την Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να ισχυρίζονται πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να τους παρέχει συμβουλευτικό ρόλο για θέματα διαιτησίας.

Ο δικαστής εκτίμησε ότι ο σύλλογος σταμάτησε να πληρώνει τον αντιπρόεδρο της CTA όταν αποχώρησε από αυτή τη θέση, οπότε «ενδεικτικά» σημειώνεται ότι οι πληρωμές έγιναν λόγω της θέσης που κατείχε, στοιχειοθετώντας την καταδικαστική απόφαση. 

Σύμφωνα, όμως, με νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας El Mundo, η έρευνα δείχνει ότι θα κατηγορηθεί και ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι και ο Λαπόρτα διέπραξε τα ίδια αδικήματα με τους προκατόχους του! Πιθανότατα η έρευνα να αφορά την πρώτη θητεία του Λαπόρτα στην προεδρία της Μπαρτσελόνα. 

«Το Ερευνητικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης επισημοποίησε την κατηγορία εναντίον του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, για αδίκημα δωροδοκίας. Έτσι τον εμπλέκουν στην υπόθεση Νεγκρέιρα μαζί με τους Σάντρο Ροσέλ,  Ζοσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και τους Όσκαρ Γκράου, Αλμπέτ Σολέρ, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα και τον γιο του Χαβιέ» αναφέρεται σχετικά. 

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα-Πιθανή απόλυση του Τσάβι μετά τη Βαγιεκάνο, «καραδοκεί» ο Μάρκες
Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.-Συνεχείς συσκέψεις ενόψει τελικού του Europa Conference League
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Τζούριτσιτς: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εθνική Σερβίας!
Άλαβες VS Χετάφε 1-0-Επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στα μισά της βαθμολογίας
H Νιούκαστλ προσφέρει στην Άρσεναλ 15 εκατ. για τον Ράμσντεϊλ
Αήττητη πρωταθλήτρια η Μπάγερν Λεβερκούζεν, όνειρα Ευρώπης για τη Χάιντενχαϊμ
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κλοπ στους οπαδούς της Λίβερπουλ
Το επιβεβαίωσε ο Σλοτ-«Ναι θα είμαι προπονητής στη Λίβερπουλ»
Αποχωρεί ο Ελνένι από την Άρσεναλ