«Να ανέβουμε και πάλι εκεί που ο Κίκης Κωνσταντίνου μας ήθελε»

Για την απώλεια του Κίκη Κωνσταντίνου, μίλησε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης, στον ΣΠΟΡ FM.

«Ήταν μια τεράστια μορφή για την Ανόρθωση αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ο αναμορφωτής, ο καθοδηγητής, ο οραματιστής, ένας άνθρωπος που έβλεπε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του με πράξεις και όχι με λόγια. Εγώ τον έχω ζήσει για πολλά χρόνια στο συμβούλιο του, έχουμε μάθει και γαλουχηθεί με τον τρόπο σκέψης του και τον τρόπο που ενεργούσε. Εκφράζω και εγώ τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του. Για την Ανόρθωση η μνήμη του πάντα θα είναι ζωντανή και πάντοτε θα γίνονται ενέργειες για να θυμούνται όλοι ποιος είναι».

Για τις πρωτοποριακές του κινήσεις: «Η κίνηση που έκανε με την αφαίρεση των συρματοπλεγμάτων από τα γήπεδα, αποδεικνύει πόσο μπροστά ήταν. Όταν σε περιόδους που πολλές ομάδες είχαν στα γήπεδα, πριν ακόμη η UEFA πάρει απόφαση για αφαίρεση του μετά τις τραγωδίες στο εξωτερικό. Όλοι απορούσαν με αυτή του την ενέργεια κι όμως αποδείχτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ορθή»

Για την εκδίωξη όσων δεν συμμορφώνονταν στο φίλαθλο πνεύμα που ήθελε να μεταδώσει: «Δεν ήταν ποτέ άνθρωπος της μετριότητας που συμβιβαζόταν. Ήταν νικητής και ήθελε πάντα το τέλειο, ακούραστος και σε συνεχή εγρήγορση για οτιδήποτε συνέβαινε, γνώστης και της παραμικρής λεπτομέρειας για να έχει ιδανική λειτουργία η ομάδα και κατ’ επέκταση το οικοδόμημα της Ανόρθωσης. Όντως επί της εποχής του, η Ανόρθωση κέρδισε πίσω χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια. Άρχισε η Ανόρθωση όπως ένας φοίνικας να σηκώνεται ξανά».

Για το όραμα του για την παρουσία της Ανόρθωσης σε ομίλους του Champions League: «Στο παρά κάτι δεν πέρασε η ομάδα επί των ημερών του, τα κατάφερε το 2008. Έβαλε τις βάσεις για να μπορέσει αυτό το πράγμα να υλοποιηθεί».

Οι αποφάσεις της Ανόρθωσης για να τιμήσει τη μνήμη του: «Υπάρχει πένθος μέχρι την κηδεία, θα είναι Δευτέρα δεν έχουμε μάθει ακόμη ώρα. Ο κόσμος μπορεί να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στο βιβλίο που υπάρχει στο μουσείο της ομάδας».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Καλώ τον κόσμο να έρθει στον αγώνα της Κυριακής για να αποδοθεί σε πρώτη φάση ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε μια τεράστια προσωπικότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου και της Ανόρθωσης. Αλλά και για να σταθεί δίπλα στο πλευρό της ομάδας για να ανέβουμε και πάλι εκεί που ο Κίκης Κωνσταντίνου μας ήθελε».

Δειτε Επισης

Ξένες σφυρίχτρες στα ντέρμπι του πρώτου γκρουπ-Ανακοινώθηκαν οι ορισμοί
Οι λόγοι της πρόσληψης του Νταμπράουσκας και η απάντηση της Ομόνοιας για αλλαγές στο ρόστερ
Ολοκληρώνεται η έρευνα για το ξύλο Ντε Λούκας σε Πέρετζ-Στέλνουν το φάκελο στην Εισαγγελία οι Αρχές
Συνεχίζεται το Αναπτυξιακό Τουρνουά Εθνικών Ομάδων Παίδων Κ-16
«Όταν στην Αγγλία έγινε αυτό με τη Σίτι και ο κόσμος το αποδέχτηκε, γιατί να μην γίνει και στην Κύπρο»;
Ορίστηκε η ημερομηνία της κλήρωσης για τα ημιτελικά του κυπέλλου
Έκλεισε η τετράδα του κυπέλλου και αναμένονται ματσάρες στα ημιτελικά
Ικανοποιημένος ο Ματσίν-«Κάναμε περισσότερα σωστά πράγματα και γι’ αυτό προκριθήκαμε»
Καρφιά Σπιλέφσκι-«Εύχομαι να κερδίσουμε και εμείς κάποιο πέναλτι σύντομα»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρελάθηκαν οι Απολλωνίστες στο Άλφαμεγα με το τελικό σφύριγμα που έφερε και την πρόκριση