Ο γυμναστής που «φωνάζει» παρών στην πληγωμένη Μπαρτσελόνα

Το όνομα του Φερμίν Λόπεθ έκανε «μπαμ» το καλοκαίρι. Σε εκείνο το φιλικό «clasico» που έγινε στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι. Μια «οντισιόν» για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό που συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα γκολ και μια ασίστ.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Φερμίν έκανε την καλύτερη επίσημη επαγγελματική του εμφάνιση, μέχρι την επόμενη. Τα πολλά προβλήματα της Μπαρτσελόνα τις τελευταίες εβδομάδες με τους πολλούς τραυματισμούς, έχουν αναγκάσει τον Τσάβι να προχωρήσει στην αγαπημένη του κίνηση ανάγκης, με τον Καταλανό να φέρνει «αίμα» από τη Μασία.

Ο 20χρονος προπονείται έτσι και αλλιώς κανονικά με την πρώτη ομάδα από την αρχή της σεζόν, παίρνοντας συνεχώς λεπτά συμμετοχής. Κόντρα στη Σαχτάρ ωστόσο, ο Τσάβι του έδωσε φανέλα βασικού και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα... μαλλιά, δίνοντας μια μοναδική παράσταση, μπροστά στα μάτια της Ευρώπης. Και όλα αυτά, σπουδάζοντας παράλληλα πάνω στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού!

lopez

Σκόραρε το πρώτο του επίσημο γκολ και... έφυγε για μάθημα

Η 26η του Σεπτέμβρη θα είναι πάντα ξεχωριστή για τον Φερμίν Λόπεθ. Ο Τσάβι τον πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι απέναντι στη Μαγιόρκα, όσο η Μπαρτσελόνα βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Ισπανός χαφ ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, «σώζοντας» έτσι τον βαθμό που την κρατάει μέχρι και σήμερα στο -1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η επόμενη ημέρα «έλεγε» ρεπό για τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα. Ο Φερμίν ωστόσο είχε μάθημα στη σχολή του, που έχει να κάνει με την Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ο Λόπεθ σπουδάζει τα τελευταία δύο χρόνια και το κάνει παράλληλα με το ποδόσφαιρο. Δεν σκέφτηκε ποτέ να την αφήσει στην άκρη λόγω της άνεσης που του προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Θέλει να μάθει πράγματα για τον ανθρώπινο οργανισμό και για τις κινήσεις του, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για το... after football, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι της άποψης ότι η ζωή δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

F7F1zuXW8AAqjv0

«Έλαμψε» ως MVP κόντρα στη Σαχτάρ

Για την Μπαρτσελόνα, η τωρινή περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην λείπουν, ωστόσο ο Τσάβι αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, έχοντας στα «πιτς» τη... μισή του ομάδα. Πέδρι, Λεβαντόφσκι, Ρομπέρτο, Ντε Γιόνγκ και Κουντέ βρίσκονται εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ απών ήταν χθες απέναντι στη Σαχτάρ και ο Πέδρι, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε κόντρα στην Πόρτο.

Η επιλογή του Φερμίν Λόπεθ στον άξονα ήταν μονόδρομος για τον Τσάβι κόντρα στη Σαχτάρ. Ο 20χρονος ωστόσο δεν «ψάρωσε». Πήρε φανέλα βασικού και ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης, έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Στο 28ο λεπτό, ο Λόπεθ σημάδεψε το δοκάρι σε μια προσπάθεια του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Φεράν Τόρες να σκοράρει στο ριμπάουντ, για το 1-0. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν χαρίστηκε στους Ουκρανούς. Έξι λεπτά αργότερα εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, σκοράροντας έτσι το πρώτο του γκολ στο Champions League. Και τι γκολ...

Η συνολική εικόνα του Λόπεθ ήταν φανταστική. Στα 81 λεπτά που βρέθηκε στο γήπεδο, ο 20χρονος είχε 45 επιτυχημένες πάσες με ποσοστό 82%, πέντε σουτ, τρεις key passes, τρεις επιτυχημένες ντρίμπλες, ένα τάκλιν και συνολικά επτά κερδισμένες μονομαχίες. Φυσικά είχε και το μεγάλο γκολ, το οποίο ήταν ουσιαστικά αυτό που έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη και το «τρίποντο». Μια all around εμφάνιση που επιβραβεύτηκε μετά τη λήξη του αγώνα με τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

F9TxJ1eXsAASGF4

«Μου αρέσει πολύ ο Φερμίν Λόπεθ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια. Είναι μεγάλες κουβέντες», δήλωσε μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης ο Τσάβι, αποθεώνοντας έτσι τον 20χρονο Ισπανό μέσο.

Δεν αποκλείεται ο Λόπεθ να ξεκινήσει βασικός και στο μεγάλο «clasico» του Σαββάτου (28/10) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρκελώνη. Οι πολλές απουσίες στον άξονα, σε συνδυασμό με την τρομερή εμφάνιση του Ισπανού χαφ κόντρα στη Σαχτάρ, δημιουργούν έναν ωραίο «πονοκέφαλο» στον Τσάβι ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να εμπιστευτεί τη Μασία, καθώς η ακαδημία των «μπλαουγκράνα» δικαιώνει συνεχώς τον Καταλανό κόουτς.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Η πολύμηνη τιμωρία του Σα Πίντο, η στήριξη Πετρίδη και η δικαίωση με την κούπα του πρωταθλητή
Το μεταφυσικό θαύμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ήδη στα βιβλία της ιστορίας
Πώς ο Μεντιλίμπαρ πήρε την ταυτότητα του Εμερι…
Είναι τελικά πλεονέκτημα ένας ευρωπαϊκός τελικός στην χώρα σου;
Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος-Είναι 103 ετών
Βάρντι: Ο τελευταίος των ρομαντικών θα σκοράρει για 13η σεζόν στη Λέστερ
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων