Ενοχλημένο το ΓΣΠ με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια-Αιχμές για τον διαμοιρασμό του προϋπολογισμού

Εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη δικαιότερου διαμοιρασμού του προϋπολογισμού του ΚΟΑ στα διάφορα αθλήματα, τόνισε στη λογοδοσία του, κατά τη Γενική Συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), ο πρόεδρός του Δώρος Ιωαννίδης.

Η Γενική Συνέλευση του ΓΣΠ πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Ο Δώρος Ιωαννίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Συλλόγου, πρόσθεσε ότι «προϋπολογισμός του ΚΟΑ, εκτός του ότι δεν διαμοιράζεται δίκαια μεταξύ των αθλημάτων, κάποιες φορές τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά στο ίδιο άθλημα». Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως «ενώ ζούμε σε μια χώρα στην οποία έχουμε τεράστια παράδοση στον κλασικό αθλητισμό, υστερούμε στην αθλητική παιδεία. Παρά το ότι τη φετινή περίοδο ο ΚΟΑ ενέκρινε επιχορηγήσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικό για τον στίβο, τελικά δεν προχώρησε (π.χ. γήπεδο Σ. Κυριακίδης), και πέραν τούτου διατήρησε δυστυχώς και πάλι το χαμηλό ποσό που καταβάλλει για προπονητές των ακαδημιών στίβου και συνέχισε να επιχορηγεί με πολλαπλάσιο ποσό ακαδημίες των επαγγελματικών ομάδων. Εάν το ποσό που θα πρέπει να αναλογεί στον στίβο δινόταν, τότε τα αποτελέσματα των αθλητών θα ήταν ακόμη καλύτερα». Ο πρόεδρος του ΓΣΠ ανέφερε ότι «αυτοί που εγκρίνουν κρατικούς προϋπολογισμούς για τον αθλητισμό, πρέπει να αναλογιστούν τι κέρδος έχει ο Κύπριος πολίτης από τα χρήματα που διατίθενται κάθε χρόνο για τον αθλητισμό. Πώς επενδύονται και πόσα χρήματα επενδύονται και μένουν μακροπρόθεσμα στον τόπο μας μέσω έργων υποδομής και πόσα εξανεμίζονται. Και από αυτά που δίδονται για έργα υποδομής πόσα δίδονται για έργα που θα μπορούν να είναι βιώσιμα;».

Εξάλλου, ο κ. Ιωαννίδης υπενθύμισε στη λογοδοσία του ότι ο ΓΣΠ είναι ο Σύλλογος ο οποίος καλλιεργεί τον κλασικό αθλητισμό στη Λευκωσία και πως στόχος του δεν είναι μόνο η ανάδειξη πρωταθλητών, αλλά η δημιουργία αθλητικής συνείδησης και υγιούς ανταγωνισμού και κοινωνικής συμπεριφοράς. Πέραν των 200 αθλητών του ΓΣΠ συνεχίζουν να προπονούνται καθημερινά σε όλα τα αγωνίσματα στίβου μέσα στις καλύτερες πλέον δυνατές συνθήκες μετά και την ανακατασκευή του ταρτάν του ΕΣΣ με χορηγία του ΚΟΑ.

Αναφερόμενος σε διακρίσεις αθλητών του Συλλόγου κατά το 2023, στάθηκε στη συμμετοχή του Απόστολου Παρέλλη στον δίσκο και της Ολίβιας Φωτοπούλου στα 100 και 200μ., με πρόκριση στν ημιτελικό στο Παγκόσμιο Στίβου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο χρυσό μετάλλιο της Ολίβιας στα 200μ. και στο αργυρό στα 100μ, στο Ευρωπαϊκό Ομάδων στην Πολωνία. Η επίδοση στα 200μ ήταν η δεύτερη από όλες τις κατηγορίες και της χάρισε το αργυρό μετάλλιο σε Πανευρωπαικό επίπεδο. Αξιοσημείωτη, επίσης, ήταν η άνοδος της Αιμιλίας Κολοκοτρώνη στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στη σφύρα Κ20, και η εξασφάλιση πλήρους υποτροφίας για το Πανεπιστήμιο Harvard στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται για σπουδές αυτή τη στιγμή.

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις μελών σε σχέση με τα οικονομικά του Συλλόγου εξέφρασε τη έντονη δυσφορία του ιδίου και του ΔΣ του ΓΣΠ για την αντιμετώπιση από τις ομάδες που αγωνίζονται στο ΓΣΠ που ενώ από τη μία εξαγγέλλουν γήπεδα, δείχνουν να μην εκτιμούν την αναγκαιότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στα οικονομικά του Συλλόγου, και βασικά έργα συντήρησης και αναβάθμισης να μην μπορούν να εκτελεστούν, κάτι που πρώτα από όλους επηρεάζει τους ίδιους. Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι οι ομάδες αποκομίζουν κάθε χρόνο από τη χρήση του ΓΣΠ και πέραν των εισιτηρίων,μισό εκατομμύριο ευρώ η κάθε μία, που είναι και περισσότερο από το ετήσιο δικαίωμα χρήσης που οφείλουν να πληρώνουν.

Δειτε Επισης

Γεφύρωσαν τις διαφορές Cytavision και Cablenet-Συμφωνία για προβολή κοινού περιεχομένου
Η επίσημη θέση της Πάφου για Κβίντα-«Κανένας δεν είναι υπεράνω της ομάδας»
Ανακοίνωσε εισιτήρια διαρκείας ο Άρης
Πώς απαντά η ΑΕΚ στα περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Φαράζ
Σειρήνες από Ελλάδα για Λοΐζου
Ανακοίνωσε αριστερό μπακ η ΑΕΛ
Κύριος με κάθε επισημότητα ο Ρόγκουλιτς-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Σέρνιτς
Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία για το UEFA Women's EURO 2025
BINTEO: Σκόραρε κόντρα στη Χαλμσταντ το ένατο του γκολ ο Πίττας