Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη

Η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη, θα φιλοξενήσουν τρεις από τους 104 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 και κατά συνέπεια οι εθνικές τους ομάδες, εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση, που δίδεται στις κύριες διοργανώτριες χώρες, το Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (5/10) η FIFA.

Η κορυφαία διοργάνωση, που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στην Ιστορία με 48 ομάδες «αναζητά» πλέον 42, προκειμένου να συμπληρωθεί το «παζλ» της τελικής φάσης.

Η FIFA είχε ανακοινώσει την απευθείας πρόκριση μόνο για το Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά σήμερα προστέθηκαν στις «ευνοούμενες» και οι τρεις εθνικές ομάδες από την Λατινική Αμερική.

Με την αύξηση από 32 σε 48 συμμετέχουσες, αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που διοργανώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό, οι «τρεις από τις έξι θέσεις» που έχουν κατανεμηθεί στη ζώνη της Νότιας Αμερικής έχουν ήδη καταληφθεί. Έτσι, θα προστεθεί ένα τελικό «εισιτήριο» που θα «σφραγισθεί» μέσω ενός διηπειρωτικού πλέι οφ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της FIFA.

Τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Αργεντινή έχει συμμετάσχει σε κάθε τελική φάση από το 1974, ενώ η Ουρουγουάη είναι σε κάθε έκδοση από το 2010. Η Παραγουάη, από την άλλη πλευρά, έχασε τα τρία τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα και η τελευταία της συμμετοχή χρονολογείται από το 2010.

Οι τρεις χώρες, που ήταν αρχικά υποψήφιες μαζί με την Χιλή για να διοργανώσουν το τουρνουά, τελικά «υποχώρησαν» με... αντάλλαγμα την φιλοξενία των πρώτων τριών αγώνων και τους εορτασμούς για την εκατονταετηρίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θεσμοθετήθηκε στο Μοντεβιδέο το 1930.

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ