Αποκαλύψεις από Καπαρδή-«Γονείς έβαλαν παιδιά τους να στήσουν αγώνα, διερευνάται καταγγελία»

Καταγγελία για πιθανό στημένο αγώνα σε πρωτάθλημα παίδων, βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανδρέα Καπαρδή, να αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Καπαρδής ανέφερε ότι, «αν δούμε το νομικό πλαίσιο της Επιτροπής θα δούμε ότι εμείς επικεντρωνόμαστε στο ασυμβίβαστο και τη διαφθορά. Βλέπουμε να υπάρχει μία άκρατη εμπορικοποίηση. Το χειρότερο που έχουμε συναντήσει, όσον αφορά στη διαφθορά είναι ότι εντοπίσαμε γονείς, σε πρωτάθλημα παίδων να συμβουλεύουν τα παιδιά τους να στήσουν παιχνίδι και να στοιχηματούν αυτοί. Εκεί όπου υπάρχουν εύκολοι τρόποι να βγάλουν λεφτά, οι περισσότεροι βουτούν μέσα στο μέλι. Δεν έχω συναντήσει άθλημα που είναι καθαρό. Ήταν μικρά παιδιά και ερευνάται η καταγγελία. Για μας είναι σημαντικό το κομμάτι της πρόληψης και αυτό σημαίνει, μέσα από την παιδία να το αποφύγουμε».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «δεν πρέπει να αφήνουμε τα λίγα αρνητικά, να επισκιάζουν τα θετικά του αθλητισμού. Εκείνο που με ανησυχεί είναι η άκρατη εμπορικοποίηση και είναι εκεί που έχουμε τους περισσότερους κινδύνους. Την άλλη εβδομάδα θα δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα για τον Γιώργο Κούμα».

Στη συνέχεια υπέδειξε ότι, «είναι τρομερό να μην βρίσκεις άθλημα που να είναι καθαρό. Δεν μπορώ να δώσω ποσοστά, για το μέγεθος της διαφθοράς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι διεφθαρμένοι. (Μπήκε ο υπόκοσμος στον αθλητισμό και γίνεται ξέπλυμα χρήματος;) Με τις ποδίνες. Η αλήθεια είναι όταν μιλάμε για ξέπλυμα, είναι αναπόφευκτο να μην μιλήσουμε για το πρόβλημα των ναρκωτικών και όχι μόνο ή που πουλούν προστασία. Άρα τα λεφτά αυτά, κάπου ξεπλένονται. Όταν κάποιος επενδύει σε μία ομάδα είναι εύκολος τρόπος να ξεπλύνει λεφτά. Δεν με εκπλήσσει εμένα. Δεν περιμένω την Κύπρο να είναι εξαίρεση του παγκόσμιου φαινομένου. Δεν λέω όλοι οι επενδυτές σε ομάδες το κάνουν».

Όσον αφορά το πόρισμα του προέδρου της ΚΟΠ είπε ότι, «το πόρισμα θα δοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα και δεν μπορώ να πω κάτι περαιτέρω. (Απάντηση στους δικηγόρους): Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει οποιαδήποτε δημοσίευση του συμπεράσματος. Εμείς είμαστε στα πλαίσια του νόμου και δεν έχουμε παραβιάσει οποιοδήποτε νόμο. Εμείς δεν είμαστε Δικαστήριο, στέλνουμε τα πορίσματά μας στο Γενικό Εισαγγελέα και εκείνος λαμβάνει αποφάσεις. Έχουν πάει πολλά πορίσματα στον Γενικό Εισαγγελέα. Μετά υπάρχει ένα άτομο στη Νομική Υπηρεσία και μας ενημερώνει για την πορεία των ερευνών. Δεν δημοσιοποιούμε το πόρισμα αυτούσιο, μόνο το συμπέρασμα».

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε