Έφθασαν στην Κύπρο οι πρώτοι καλαθοσφαιριστές της Μακάμπι-Σε ανοιχτή γραμμή ΚΟΚ και Κυβέρνηση

Στην Κύπρο έφθασαν χθες αργά το βράδυ όλοι οι μη Ισραηλίτες καλαθοσφαιριστές της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τις οικογένειες τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, προσθέτοντας ότι για την υπόλοιπη ομάδα που παραμένει στο Ισραήλ, είναι θέμα απόφασης της ισραηλινής Κυβέρνησης αν θα τους αφήσει να έρθουν.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται οποιαδήποτε θέμα να αγωνιστούν Κύπρο.

«Προς το παρόν τους φιλοξενούμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικοινώνησε μαζί με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την καθ' οδόν τους στην Κύπρο, ο κ. Μουζουρίδης αρχικά είπε ότι στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2023, η ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκονταν στην Κύπρο, όπου έλαβε μέρος στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης».

«Έχουμε μια καλή σχέση και εμείς ως Ομοσπονδία έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με την αντίστοιχη Ομοσπονδία του Ισραήλ. Η επικοινωνία έγινε από το team manager της Μακάμπι προς τα παιδιά που έτρεχαν το Τουρνουά. Δηλαδή η πρώτη επαφή έγινε χθες το πρωί και μετά μας έπιασε ο Πρόεδρος της ομάδας», συμπλήρωσε.

Ακολούθως, είπε ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, ενημέρωσε ο ίδιος τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, για να τους δώσει την γραμμή της Κυβέρνησης.

«Επικοινώνησε ο ίδιος μετά μαζί μου (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος), αφού μίλησε και με τον Υπουργό Εξωτερικών και η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι από τη στιγμή που η Αστυνομία μπορεί να τους παρέχει αυξημένη προστασία, η Κυβέρνηση πολιτικά δεν το κρίνει ότι είναι λάθος ή κακό», ανέφερε.

Μετά, πρόσθεσε, «επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία, και χθες αργά το βράδυ ήρθαν στην Κύπρο όλοι οι μη Ισραηλίτες καλαθοσφαιριστές με τις οικογένειες τους».

«Για την υπόλοιπη ομάδα που παραμένει στο Ισραήλ, είναι θέμα απόφασης της ισραηλινής Κυβέρνησης αν θα τους αφήσει να έρθουν. Δεν έχουμε πληροφόρηση για το θέμα αυτό, τουλάχιστο εγώ προσωπικά», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται οποιαδήποτε θέμα να αγωνιστούν Κύπρο.

«Προς το παρόν τους φιλοξενούμε. Διευθετήθηκαν κάποια γυμναστήρια, κάποιες προπονήσεις και μέχρι εκεί. Το θέμα είναι και ανθρωπιστικό. Εμείς είμαστε στη διάθεση τους, αν οτιδήποτε προκύψει να ανταποκριθούμε θετικά πάντα με τη σύμφωνο γνώμη βεβαίως της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει οποιαδήποτε άλλη ομάδα μαζί τους, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ ανέφερε πως από άτυπη ενημέρωση που είχε, επικοινώνησαν και κάποιες άλλες ομάδες του Ισραήλ με την Ελλάδα, «αλλά η ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ επειδή μας ξέρουν λόγω του τουρνουά και λόγω της σχέσης που έχουν με τα παιδιά του τουρνουά επικοινώνησαν πρώτα μαζί τους και μετά αυτοί μαζί μου και έγινε η διευθέτηση».

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους