«Έχουν μπει αρκετά λεφτά στο πρωτάθλημα, κανένας δεν μπορεί να κάνει πειράματα»

Για τον αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Ισπανία αλλά και την εικόνα του κυπριακού πρωταθλήματος μίλησε ο Μάκης Σεργίδης.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ο Κύπριος τεχνικός ανέφερε ότι, «ο τελευταίος αγώνας είναι υψηλό «εμπόδιο» για την Εθνική, έχουμε απέναντι μία υπερδύναμη. Η Εθνική ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα το προσπαθήσει, οι παίκτες είναι υπόχρεοι να βγάλουν θετικά πράγματα και αυτά πρέπει να ψάξουνε μέσα στο γήπεδο. Τα κίνητρα είναι τεράστια. Οι παίκτες καλούνται να δώσουν χαρά στον κόσμο, έστω και στο τέλος, ας τους δώσουν έναυσμα να έχει κάτι για να ελπίζει στο μέλλον. Κανείς δεν είναι καλά με όσα συμβαίνουν στο τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε να μείνουμε κοντά στο σκορ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί καλύτερη ψυχολογία. Ας ευχηθούμε στα παιδιά, να τιμήσουν τα χρώματα της χώρας μας.

Η Ισπανία είναι σύνολο υψηλού επίπεδου. Ο αγώνας εξαρτάται από την απόδοση της Ισπανίας. Στο παιχνίδι παίζουμε και εμείς, άρα καλούμαστε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο της Λεμεσού. Ο κόσμος έχει άποψη πλέον, νομίζω πως ξέρει ο κόσμος τι θα δει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο κόσμος δεν ζητάει νίκη, όμως δεν του αρκεί να συμμετέχουμε μόνο σε διοργανώσεις. Ο κόσμος περιμένει οι παίκτες να τα δώσουν όλα. Ο Μάρτιος είναι σημαντικός, οπότε καλούμαστε να πάμε για ότι καλύτερο. Μας λείπει η κουλτούρα στη νίκη, δεν πρόκειται να διαφωνήσω σε αυτό με τον Όλτρα. Οι Κύπριοι είναι μετρημένοι αυτό είναι δεδομένο. Έχουν μπει αρκετά λεφτά στο πρωτάθλημα, άρα κανένας δεν μπορεί να κάνει πειράματα. Ο κ. Όλτρα έχει παραστάσεις και γνωρίζει ότι μειώνεται ο χρόνος των ντόπιων παικτών».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος ανέφερε ότι, «τα τελευταία χρόνια οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές σε μέγιστο βαθμό. Πολλές ομάδες διεκδικούν διακρίσεις. Το πρωτάθλημα σε κάποια στιγμή θα χωριστεί, η είσοδος στην εξάδα είναι υψηλός στόχος πλέον. Κάποιες ομάδες θα μείνουν εκτός εξάδας. Κάποιες ομάδες έχουν ένα δικό τους πρωτάθλημα, διεκδικώντας την παραμονή, ενώ κάποιες άλλες δύσκολα θα μπουν σε περιπέτειες, άρα θα μείνουν στη μέση του πίνακα.

Δεν μπορεί να δοθεί φαβορί για το πρωτάθλημα, οι αποστάσεις είναι μικρές. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, άρα μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Θα πάει μακριά η κατάσταση με το πρώτο γκρουπ, ίσως έχουμε περισσότερους διεκδικητές του τροπαίου. Η νίκη της Καρμιώτισσας στο κάτω μέρος έπαιξε ρόλο, άρα υπάρχει ενδεχόμενο σύντομα να ξεπεράσει κάποιες ομάδες. Τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες, άρα θα παιχτούν πολλά στη συνέχεια».

Σε ερώτηση εάν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είπε πως, «είχα κάποιες επαφές εντός Κύπρου, όμως το τάιμινγκ παίζει μεγάλο ρόλο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν αναλαμβάνουμε κάποιο έργο ή φεύγουμε από μία ομάδα. Ας υπάρχει ένα σωστό πλάνο και όταν είσαι καλός μένεις στον χώρο, αλλιώς σε βγάζει εκτός ο ίδιος ο χώρος. Δεν προχώρησαν οι συζητήσεις που έκανα, οπότε παρέμεινα δίχως ομάδα».

Δειτε Επισης

Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά